Witam, potrzebuję pomocy z joystickiem przy samplerze, mianowicie, po wgraniu sterowników, joystick przestał działać (możliwe, że coś przestawiłem). Korzystam z FL Studio 12, Joystick jest wykrywany, lecz nie mogę go używać do pitchowania, czy ktoś mógłby mi pomóc w tej sprawie ?
Z góry dziękuje
1. pierwsze primo to nie sampler tylko kontroler czyli zły dział
2. drugie primo - skoro joystick jest wykrywany to nie masz problemu z kontrolerem tylko z softem - czyli znów zły dział.
3. sprawdź czy kontroler wysyła ci odpowiednie komunikaty czyli pitch bend i CC#1 bo moze cos przestawiłeś
4. zobacz w flu czy masz zmapowane te kontrolery do odpowiednich CC robi sie to poprzez "link to controller"
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
Wybacz, jestem laikiem w tych sprawach, świeżo założyłem konto na tym forum, więc minie troszkę zanim się odnajdę. Z góry dziękuję za pomoc, swoją drogą, mam problem z softem, mianowicie, przy zapisywaniu jakichkolwiek ustawień wywala mnie, program przestaje działać, podejrzewam, że jest to wina win 10, ale jestem pewien.