Czesc,
Mam 2500 z jjos 3.12, i jak wciskam REC+PLAY START to na ekranie pojawia mi sie u gory mala ikonka na ktorej widnieje napis "TX CLK" co to oznacza ? I drugie pytanie dlaczego jak nagram cokolwiek i chce to odtworzyc wciskajac zwyczajnie PLAY to od razu mi sie nie wlacza tylko musze odczekac te kilka uderzen jak przy REC+PLAY ?
Poradzcie cos Dzieki
Sorry za brak polskich znakow ,ale lapek zza granicy ..
TX CLK, co to ???? :))
- DonPadzior
- Admin
TX CLK - transmit clock - czemu grzebiesz w opcjach których nie rozumiesz ? samo się nie włączyło...
wyłączasz to w midi/sync
Drugie pytanie może być związane z pierwszym w zależności czy zegar jest ustawiony na MTC czy MIDI Clock gdzie mp czeka do pierwszego beatu zegara w celu synchronizacji.
z drugiej strony biorąc pod uwagę że grzebiesz i przestawiasz rzeczy których nie rozumiesz, może to być związane z tym że po prostu przestawiłeś count in z rec na play+rec. Wyłączasz to w count...
/ sorry za te polskie litery ale lapek też z zagranicy...
wyłączasz to w midi/sync
Drugie pytanie może być związane z pierwszym w zależności czy zegar jest ustawiony na MTC czy MIDI Clock gdzie mp czeka do pierwszego beatu zegara w celu synchronizacji.
z drugiej strony biorąc pod uwagę że grzebiesz i przestawiasz rzeczy których nie rozumiesz, może to być związane z tym że po prostu przestawiłeś count in z rec na play+rec. Wyłączasz to w count...
/ sorry za te polskie litery ale lapek też z zagranicy...
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
-
- Padawan
Dzieki Wsumie to mialem ,juz tak ustawione. Widocznie gosc od ,ktorego kupilem 2500 uzywal tej opcji