Cześć, noszę się z zakupem jakiegoś sprzętu, min Renasissance. W związku z tym mam kilka pytań, może ktoś będzie w stanie udzielić mi odpowiedzi:
1. Czy sekwencer może działać na podobnej zasadzie jak sekwencery z klipami w Abletonie lub Bitwigu (patterny, lub klipy - jak kto woli) (chodzi mi o wybiórcze uruchamianie różnych komórek ze sekwencjami)?
2. Czy na pewno seq w Renaissance wysyła komunikaty program change via midi podczas odtwarzania sekwencji?
3. Czy Ren działa bez podłączenia komputera jako sampler i sekwencer standalone? W manualu stoi napisane, że jest to "fully integrated hardware-software system", a szczerze mówiąc nie chce mieć na scenie żadnego komputera. Z tego co czytam to wynikałoby, że Ren jest sterownikiem i jednocześnie interfacem audio i midi, a nie samplerem i sekwencerem - muszę to wiedzieć.
MPC Renaissance - kilka pytań
-
- Moderator
2. Tak
3. Nie... Reinassance to kontroler wraz z interfejsem i dedykowanym softem. Obecne MPC Live i MPC X to standalone samplery
3. Nie... Reinassance to kontroler wraz z interfejsem i dedykowanym softem. Obecne MPC Live i MPC X to standalone samplery