Siema

Jesteś nowy? Przywitaj się i napisz kilka słów o sobie.
ODPOWIEDZ
Reed
Padawan

Siema, jestem Maciek mam 18lat. Styczność z muzyką mam od podstawówki: trochę lekcji śpiewu, gra na gitarze, później szkoła muzyczna - gram na klarnecie.
Po 6 roku grania na klarnecie poczułem chęć robienia czegoś więcej i właśnie tak trafiłem tutaj. Obecnie próbuję budować "studio" w domu, problem w tym, że nie wiem co kupić, co na początek będzie najlepsze. Jestem zielony w temacie produkcji muzycznej, dlatego jestem tu, żeby uczyć się od tych, którzy coś już potrafią.
Awatar użytkownika
Ryba
Admin

5! :) zależy co chcesz produkować? ;) i na czym tworzyć? :D
DirtyDrumzStudio
Moderator

Siemano
Reed
Padawan

Ryba pisze:5! :) zależy co chcesz produkować? ;) i na czym tworzyć? :D
Masz na myśli jaki rodzaj muzyki? Jeżeli tak to muzykę różną, różnistą, chciałbym robić sample ze swingowych utworów, bo to coś co czuję. Mam generalnie zamiar zgrywać też instrumenty i próbować je jakoś ciekawie wplatać w kawałki. Hip hop też wchodzi w grę, trochę pewnie wplotę klasyki itd, celuję w dobrze brzmiący miszmasz.

Na czym tworzyć, w sumie nie wiem, z tego co mi wiadomo, ale mogę się mylić to z maschine przychodzi soft, który jest pełnosprawny. Mimo to mam FL 12 i coś tam próbuję, ale średnio mi to wychodzi. Potrzebuję teraz interfejsu i czegoś do odsłuchu, bo mam tylko kolumny od wieży 60W, grają nie najgorzej, ale brudzą trochę dźwięk i mają podbity bas.
Niestety brak funduszy zmusza mnie do robienia wszystkiego po kosztach i szukam odpowiedzi co kupić na początek ?

Myślę nad kupnem maschine właśnie, mpc500, novation circuit (to ostatnie totalnie do mnie nie przemawia wizualnie,ale czytałem, że jest dość dobrym sprzętem).
DirtyDrumzStudio
Moderator

Przed jakimkolwiek kupnem sprawdz sprzet w sklepie / u znajomego. To sa kompletnie rozne narzedzia
ODPOWIEDZ