Kupiłem MPX16.............

Wszelkie inne samplery (Akai S, E-mu, Roland, etc.)
ODPOWIEDZ
damian89rr
Padawan

Witam. To mój pierwszy post na tym forum to wypada sie przedstawić. Mam na imie Damian, prawie 3 z przodu i oblegam piekne miasto Koszalin. Od zawsze jaralem sie rapem a od niedawna mnie wzielo zeby cos sie pobawic z robieniem bitow ale na samplerze komputer mnie zbytnio nie kreci. Mialem troche kasy i bez dobrego zapoznania sie tematem yhhh..... kupilem na szybko mpx16..... nie da sie na tym zapisywac tego co grasz niejest to bitmaszyna ktora sie obejdzie bez kompa.... a chcialem zeby tak bylo... ale mniejszza o to nie przemyslalem zakupu kupilem nie to co chciałem, sam sobie winny jestem. Teraz kombinuje zeby wykorzystac ten sprzet na tyle ile sie da ale co.... potrzebuje jakiegos oprogramowania na komputer i troche porad jak to ogarnac bo niemam wiedzy na ten temat
sciagnelem jakis JJ sequencer ale nie ogarniam jak przypisac do kazdego pada na tym programie dzwiek jaki chce..... heh maszyna gra swoje dzwieki a na komputerze program gra swoje....
mam jeszcze program Tracktion ale niewiem czy to moze wspolgrac z mpx16....... niemam kasy na zakup legalnego drogiego oprogramowania fajnie jakby to bylo darmowe i proste w obsludze zeby mi dało mozliwość zapisywania tego co gram na mpx16. Moe ktos ma mpx16 albo mial i zna "to urzadzenie" ;) moglby sie podzielic swoja wiedza i mnie troche oswiecic troche co i jak.
pozdrawiam
damian89rr
Padawan

hmm na tą chwile pytanie powinno brzmieć:
Czy doradzi ktoś najlepiej darmowy prosty sekwencer ktory by wspolgral z mpx16 i zapisywał mi to co gram na nim. Sample które gram na mpx'ie podlaczonym do kompa, które sam przerabiam/tworze były na bieżąco zapisywane w sekwencerze?
Chce tworzyć bity i sample na maszynie a komputer ma tylko zapisywac to co robie na niej..... o to mi chodzi, czy jest to możliwe?? jak to uczynić bo od kilku dni zawieszam na sieci poinstalowalem kilka programów ale na razie nie mogę dojść co i jak, czy moglby ktoś pomóc ?
DirtyDrumzStudio
Moderator

Sciagnij sobie reapera za free z ich strony. MIDI OUT z mpx podlacz do midi in w interfejsie a midi in z mpx podepnij do midi out w interfejsie. Potem skonfiguruj wejscia i wyjsci midi i już
damian89rr
Padawan

temat do usuniecia aby nie zasmiecal forum :) dziekuje za odp
ODPOWIEDZ