Innofader w Numark M3

Porozmawiaj o mikserach studyjnych, do scratchu i tych do samplowania też.
Post Reply
soundsample
Pad1

Czy ktoś testował takie połączenie? Jeśli tak to czy dam radę sam wymienić crossfader na Inno? Bardzo skomplikowana operacja? Trzeba coś lutować czy są jakieś wtyczki/ przejściówki? Mam zakurzonego M3 i chciałbym go zmodyfikować, przy okazji jestem ciekaw jak działa Inno. Jeśli ktoś sam zakładał proszę o info.
ZakurzonyRap
DirtyDrumzStudio
Moderator

Na stronie innofader jest lista kompatybilnych mikserów. Sprawdz czy twoj mikser sie w niej znajduje kup odpowiedniego innofadera podepnij go i lecisz z tematem.

PS. Nie nie trzeba niczego lutowac podpinasz go i odpowiednio ustawiasz zworki. Na yt sa instrukcje jak to sie robi.
soundsample
Pad1

Właśnie znalazłem. Może się komuś przyda: http://www.innofader.com/compatible.php" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Z tego co tu widzę potrzebuję Inno Pro2, ewentualnie Inno Pro. Pewnie dużej różnicy nie ma.. Więc tylko wymieniam, podpinam, reguluję i ogień? Extra :D a co do yt nie mogę znaleźć konkretnie M3
ZakurzonyRap
monk
Pad1

Ostatnio rozkminiałem temat i:

1. Różnice między Pro, a Pro2 są, na korzyść tego drugiego oczywiście. Lista różnic na stronie producenta, a także w rewkach na necie / yt.
2. W części mikserów instalacja jest prosta, w innych nieco bardziej skomplikowana i trzeba lutować / podpinać kabelek z zasilaniem. Tak niestety jest w przypadku M2, który posiadam więc póki co odpuściłem temat, ale pewnie jak poczuję, że wbudowany fader mnie ogranicza to się szarpnę i zaryzykuję samodzielną instalację. W najgorszym wypadku popsuję mixer, ale ten akurat kupiłem używkę za dwie stówki więc ból nie byłby wielki.
soundsample
Pad1

Ja chyba podaruje sobie Inno poki co. Koszt to ok 500-600zl a za ta cene mozna miec poprostu dobry mikser. Nie oplaca mi sie instalowac tego w m3 bo to tez taniocha. Jak sie dorobie kozackiego mixera i kiedys mi w nim padnie cross, wtedy pomysle o Inno.
ZakurzonyRap
monk
Pad1

No w podobnej cenie masz DJ Techa z pro faderem mini.
DirtyDrumzStudio
Moderator

Prawdopodobnie za niedługo będę sprzedawał swojego Vestaxa PMC 06 Pro A tak więc gdybyś był chętny. Hit me up!
soundsample
Pad1

DirtyDrumzStudio wrote:Prawdopodobnie za niedługo będę sprzedawał swojego Vestaxa PMC 06 Pro A tak więc gdybyś był chętny. Hit me up!
Cena? Stan? ;)
ZakurzonyRap
Post Reply