AKAI MPK mini czy Alesis VI25
-
- Padawan
Cześć, przymierzam się do zakupu pierwszego kontrolera i waham się między tymi dwoma urządzeniami. Na korzyść Akai jego wymiary, natomiast Alesis kusi większą ilością padów, pełnowymiarową klawiaturą i większą ilością funkcji. i tutaj pytanie, jak myślicie, będę w stanie wykorzystać te funkcje, będąc całkowicie początkującym grajkiem? zależy mi na zapętlaniu dźwięków, gdyż docelowo ma to być podkład po gitarkę, jak wygląda ta sprawa w obu urządzeniach? No i finalnie, co byście mi doradzili wybrać pozdrawiam
- MadBullBeats
- Pad6
Siemka chcesz to mam na pogonienie Rolanda A49 bez padów ale to nie ma znaczenia bo i tak do kontrolera musisz mieć DAW w którym zapętlisz loopy pod gitarke ,na klawiszach też się dobrze biciwa trzaska sprawdz sobie chociazby Jake One
-
- Padawan
Czyli ani na Akai ani na Alesisnie jestem w stanie zapętlać dźwięków korzystając z tych przycisków które są na kontrolerze?
- MadBullBeats
- Pad6
Jestes w stanie majac program komputerowy pod ktory podepniesz kontroler
- MadBullBeats
- Pad6
Do kontrolera musisz miec komputer i program ,beat maszyna jest tu lepszym rozwiazaniem chociazby mpc 5000 ktory ma takze wbudowany syntezator na pokladzie,podpinasz girare,mikrofon,klawisze,gramofon i dzialasz do woli bez uzycia kompa,sprawdz sobie na you tubie filmiki odnosnie tej mpcetki,najnowsza mpcetka jest mpc x i mpc live,tez mozesz sobie obczaic ale cenowo jest juz drozej