MPC500 Sampling

Pytania i opinie dotyczące MPC500.
ODPOWIEDZ
HUGO92
Padawan
Posty: 18
Rejestracja: 29 lis 2019, o 23:53

Witam. Posiadam MPC500 i fajny stary magnetofon kasetowy. Moje pytanie brzmi czy da się i jeśli tak to w jaki sposób połączyć magnetofon z samplerem tak by zgrać sample bezpośrednio. Jakie kable? Czy coś jeszcze? Pozdrawiam. Dołączam foto magnetofonu
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
HUGO92
Padawan
Posty: 18
Rejestracja: 29 lis 2019, o 23:53

Magnetofon posiada takie oto wejscia/wyjścia
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
djfunnynut
Pad4
Posty: 321
Rejestracja: 21 cze 2013, o 11:29

Cześć!
Są specjalne kable chinc na duży Jack. Jak i przejściówki. Da się bezpośrednio to podłączyć.
Generalnie nie chce cię zniechęcać...ale mega ciężko jest ciąć sample na mpc 500. To nie jest sampler na takie rzeczy...
HUGO92
Padawan
Posty: 18
Rejestracja: 29 lis 2019, o 23:53

Im ciężej tym lepiej
HUGO92
Padawan
Posty: 18
Rejestracja: 29 lis 2019, o 23:53

Mega ciężko ale jest to wykonalne, tak?
jakubek85
Zwycięzca Beat Battle 01/2020
Posty: 46
Rejestracja: 30 gru 2014, o 11:50

Ja nie wyobrazam sobie inaczej ciac, tylko hardware ;) wszystko zalezy kto co lubi. Tnij, klep a sam stwierdzisz czy jest to dla Ciebie.
Lysy
Padawan
Posty: 13
Rejestracja: 16 paź 2019, o 14:44

Oczywiście że da się tak ciąć ale trzeba mieć trochę wprawy i najlepiej rozszeżony ram (na standardowym też można mi te 16mb na razie starcza ale trzeba mieć na to patent [wpisz sobie na yt ciś w stylu „how to choping faster on mpc 500” [tak wiem mój angielski jest fatalny] tam ludzie mają ciekawe patenty])

Pozdrawiam i przepraszam za te nawiasy i ortografie
Ps pisze to na telefonie bo stan mojego komputera tłumaczy moje zamiłowanie do hardwere’u

Z Fartem
ODPOWIEDZ