Pozdro!
Mpc studio vs Maschine mikro
-
- Padawan
Siema. Podejrzewam, ze porównanie podobne było, ale ja mam pytanie takie bardziej pod siebie. Po kilku latach odmulilem swoją zajawkę muzyczna, ogarnalem sobie fl studio i ableton, okazało się ze wszystkiego pozapominalem
mamy kwarantannę, chce się trochę pobawić na mpc. W życiu nie miałem takiego sprzętu w ręce. Chciałbym się nauczyć finger drumming i trochę popróbować z produkcja dnb. Coś tam kiedyś robiłem ale bez sprzętu. Tylko software. Do wyboru mam AKAI MPC STUDIO, Mashine mikro albo używany MPC500. Szczerze pogubiłem się i nie wiem jaka jest różnica między mpc500 a mpc studio. Możecie coś doradzić ? Może zainteresować się czymś jeszcze innym?
Pozdro!
Pozdro!
-
- Padawan
Nigdy nie miałem ani mashine ani mpc studio za to mam mpc500 i spokojnie mogę każdemu polecić
Co do różnic między mpc studio/mashine a mpc500:
Różnica jest ogromna gdzyż mpc studio czy też mashine to tylko kontrolery do kompa za to mpc500 działa bez kompa ale możesz używać go jako kontrolera midi do daw
Pozdro
Co do różnic między mpc studio/mashine a mpc500:
Różnica jest ogromna gdzyż mpc studio czy też mashine to tylko kontrolery do kompa za to mpc500 działa bez kompa ale możesz używać go jako kontrolera midi do daw
Pozdro