Jakość nagrań
-
- Pad1
Siemanko, tak jak w temacie chciałbym dowiedzieć się co nieco więcej o poprawie jakości nagrań. Temat pewnie jest zbyt ogólny(i rozległy) żeby go dobrze opisać aczkolwiek jeśli znalazłby się ktoś kto byłby w stanie mi to troszeczkę bardziej przybliżyć-będę wdzięczny! 

- DonPadzior
- Admin
odpowiedź pewnie będzie zbyt ogólna ale...im lepsza jakość nagrania tym lepiejLth wrote:...temat pewnie jest zbyt ogólny(i rozległy) żeby go dobrze opisać...

a tak poważnie to troszkę sprecyzuj pytanie...
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
-
- Pad10
MPD 32 (fingerdrumming in progress)
- DonPadzior
- Admin
hahahah jak słowo daję, nie znam nikogo z kim pracowałem kto widząc kanał tego chłopa nie miał z niego beki

I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
-
- Pad10
MPD 32 (fingerdrumming in progress)
- DonPadzior
- Admin
heheh nie o to mi chodziło że te tutoriale są złe czy coś w tym stylu bo tutoriale są jak najbardziej hmmm... poprawne politycznie 
Chodzi o to że koleś nie potrafi nawet mówic poprawną polszczyzną a tutoriale to w większości zżynki z zagranicznych płatnych tutoriali typu point blank, berklee online, dubspot itp. ktoś mi kiedyś pokazywał jakieś fragmenty lekcji gdzie wszystko było tłumaczone w identycznej kolejności krok po kroku tylko że....po angielsku
Osobiście koleś mnie ani ziębi ani grzeje, robi sobie po prostu tutoriale szarpiąc hajs na naiwnych gimbach i.... niech sobie szarpie dalej, biznes to biznes a głupota to głupota

Chodzi o to że koleś nie potrafi nawet mówic poprawną polszczyzną a tutoriale to w większości zżynki z zagranicznych płatnych tutoriali typu point blank, berklee online, dubspot itp. ktoś mi kiedyś pokazywał jakieś fragmenty lekcji gdzie wszystko było tłumaczone w identycznej kolejności krok po kroku tylko że....po angielsku

Osobiście koleś mnie ani ziębi ani grzeje, robi sobie po prostu tutoriale szarpiąc hajs na naiwnych gimbach i.... niech sobie szarpie dalej, biznes to biznes a głupota to głupota

-
- Pad1
Bardziej mu chodzi o czyszczenie sampli niz o mix.dudi wrote:coś mi się zdaje, że tobie o miks może chodzi?Lth wrote:Chodzi mi o jakieś naprowadzenie w kwestii co zrobić żeby bit był jak najprzyjemniejszy dla ucha, bez przesterów szumów i innych efektów niepożądanych
moje pytanie jest takie: po co ?

brud jest przyjemny dla uszu, trask wosku i szum analoga dodaje uroku