Ktoś z forum miał do czynienia? Jakie są wasze osobiste odczucia odnośnie tego urządzenia? Jakaś mała ocena jego przydatności i użyteczności, dla kogo jest "wskazany", a dla kogo nie?
Zapraszam do dzielenia się swoimi opiniami
zależy w czym używasz...
w abletonie istnieje możliwość skryptowania sterowników urządzenia w wyniku czego przy odrobinie znajomości pythona, możesz z launchpadem zrobić absolutnie wszystko co ci się zamarzy.
Jedyną wadą jest to że launchpad nie posiada padów a hmmm.... przyciski tzn jest to coś pomiędzy padami a przyciskami - takie gumowe coś nieco twardsze od padów i bez opcji czułości nacisku.
Przy odrobinie wprawy wcale to nie przeszkadza , przyciski nie są jakoś wybitnie czułe ale dają radę a ponieważ jest ich 64 to jest spore pole do popisu. Ja mam dwa launchpady gdzie jesden jest zeskryptowany w tryb LPC Live (Native Kontrol) a drugi pełni funkcję kontrolera makr i skrótów klawiaturowych generowanych poprzez Novation Automap. Do tego dochodzi Maschine jako kontroler do Drum racków i....z takim setupem nie możesz się pomylić Tak sobie myślę że przy odrobinie kombinacji to mogłem sobie nawet darować zakup PUSH'a ale taki gadżeciarz jak ja nie mógł go sobie darować
No właśnie ze mnie też gadżeciaż straszny i kusi mnie żeby kupić pod koniec miesiąca (w sensie launchpada, push za drogi imo)
"Do czego to służy" to wiem, oglądałem mnóstwo filmików, dlatego pytałem jedynie o osobiste odczucia i komentarze.
Dzięki, pozdrawiam