Są 2 opcje. Przeznaczam na to 500 zł, musi mieć wejście na mikrofon z eleganckim preampem, z opcją zgrywania wosków również w dobrej jakości i działam na dwóch interfejsach. Albo sprzedaje Reloop Play co daje mi 200 zł więcej i oczekiwałbym wyżej wymienionych cech + niziutkiej latencji jaką daje mi Reloop. W gre wchodzą interfejsy USB
Moje typy z budżetem 500 zł
http://www.djshop.pl/k5,studio/i9087,fo ... t-2i2.html" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
http://www.djshop.pl/k5,studio/i5636,al ... press.html" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
700 zł
http://www.djshop.pl/k5,studio/i11898,e ... b-2-0.html" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Interfejs audio
-
- Pad1
alesis io2 express nie ma dedykowanych do niego sterowników, wszystko działa poprzez asio4all.
e-mu też ma niemałe problemy ze sterownikami - wszystko niby działa ale jakoś nie jest to pewne - zerowy feedback ze strony creative
o focusrite słyszałem że jakościowo jest mega.
generalnie najlepszą opcją byłoby dozbierać i zakupić akai eie pro albo jakiś RME fireface - ale to już strefa marzeń
e-mu też ma niemałe problemy ze sterownikami - wszystko niby działa ale jakoś nie jest to pewne - zerowy feedback ze strony creative
o focusrite słyszałem że jakościowo jest mega.
generalnie najlepszą opcją byłoby dozbierać i zakupić akai eie pro albo jakiś RME fireface - ale to już strefa marzeń

- dudi
- Pad16
Ktoś kiedyś mówił, że jednak eie nie są dobrymi interfejsami, nawet właśnie Kejsu pisał, że kupił i oddawał, a co do latencji, to już w tamtym wątku Totepady pisał, więc dla przypomnienia zacytuję:StayTuned wrote:generalnie najlepszą opcją byłoby dozbierać i zakupić akai eie pro
totepady wrote: Swoją drogą latencja ma bardzo niewiele wspólnego z samym interfejsem a z......Procesorem, o co więc chodzi z tą latencją ??? a więc w dużym uproszczeniu :
Wyobraź sobie że sterownik twojej karty tworzy sobie w systemie bufor w którym trzyma dźwięk przygotowywany do wysłania na głośniki, to co jest w tym buforze (w dużym uproszczeniu) przeliczane jest przez twój PROCESOR po czym wysyłane. Jeżeli bufor jest mały (mieści mało danych) to twój procesor się musi szybko uwijać żeby zdążyć go opróżnić zanim kolejna partia materiału go nie zawali ale za to trwa to krótko i nie zauważasz opóźnień. Jeżeli bufor jest duży to potrzeba więcej danych i czasu żeby go przepełnić więc twój procesor nie musi się tak bardzo wysilać ale za to więcej czasu zajmuje mu wysłanie całego pakietu w świat w związku z czym odczuwasz opóźnienia.
Sam sterownik karty dba o synchronizację napełniania bufora i przeliczania go przez procesor oraz obsługę samej karty.
- kejsu
- Pad5
no miałem właśnie eie pro, ale z latencją było bardzo źle, dobrze wyglądała jedynie ta karta
Poza tym raczej słabe recenzje. Zgodzę się z tą latencją i procesorem poniekąd, ale jednak interfejs też ma coś do powiedzenia w tej kwestii, skoro akai eie pro zamulało mi strasznie, a Reloop Play bangla na 2 ms. Radźcie Panowie bo już najwyższy czas położyć jakiś rap na te bity i bardzo zły moment żeby pady grały mniej dynamicznie niż grają