Perkusja

Miks, mastering, etc.
kamilos
Pad1

Mam prośbę o jakąś radę dotyczącą wybijania perkusji, albo tutoriale które mogłyby mnie tego nauczyć, bo jak na razie to brzmi ona strasznie sztywno i pokracznie, wybijam a ciągle jest to bum bum bum bum :(
Ewentualnie jakiś kanał z breakami gdzie są rozpisane dźwięki jak coś takiego jest to bym poćwiczył.
Dzięki za linki i rady
Pozdro
dudi
Pad16

Możesz pobadać tutoriale Jeremy Ellis'a na YT a generalnie to grać, grać, grać. No i wyłącz TC :P
kamilos
Pad1

Hmm, dzięki za podpowiedź, ale ja mam ogólnie problem z brakiem pomysłu na perkusję :( Moja nie brzmi naturalnie. Są jakieś strony chociaż z brekami, najlepiej jakoś rozpisanymi?
zone

Czy kazdy teraz musi miec podane wszystko na talerzu? Kazdy mysli, ze jak se mpc kupi to od razu bedzie kozak rangi pete rocka. Nic tak bardziej nie wyrabia stylu jak rozkmina samemu. A na poczatku polecam przeczytac z czego sklada sie perkusja.
kamilos
Pad1

zone wrote:na poczatku polecam przeczytac z czego sklada sie perkusja.
Dlatego pytałem o strony z breakami, albo takie gdzie właśnie ta perkusja będzie rozpisana...
dudi
Pad16

Jak właściwie wyobrażasz sobie rozpisanie takiego brejka? Może i coś takiego jest (w końcu w sieci jest wszystko), ale w życiu się nie spotkałem. Chciałbyś zapis w stylu: "stopa-hat-hat-stopa-hat-hat-przerwa-werbel" ;>
Się słucha i się próbuje odtwarzać, feelingu nie wyćwiczysz na kartce ani po kilku dniach zabawy z padami/perką, a kwestia samego układu perki to znów - słuchać-słuchać-kombinować-słuchać-słuchać-kombinować (tu układ jest bardzo mało skomplikowany), a jak nie będzie wychodzić po latach nauki, to chyba jednak to nie to czym się powinno zajmować :V
DonPadzior
Admin

wisisz mi pienć dolcuw

Complete Guide To Drum Programming

EDIT:

Link tylko przez PW - sorry ale nie chcę robić ze swojego dropboxa rapidsklepu :/
Last edited by DonPadzior on 22 May 2013, 16:27, edited 1 time in total.
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
pietruh
Pad12

totepady wrote:wisisz mi pienć dolcuw

Complete Guide To Drum Programming

Link ten wygasa za 24h a później tylko i wyłącznie na PW
Łoł....człowieku - co ty jeszcze za artefakty masz na dysku?
We can play in the graveyard
Dream about joining in
dudi
Pad16

teraz każdy będzie PRO na perce
kamilos
Pad1

O, dzięki :D
Teraz po takiej odpowiedzi głupio pytać o coś jeszcze, ale: pojawiła się tu na forum z tego co pamiętam strona z brekami perkusyjnymi [już nie rozpisanymi :P ] ma to ktoś gdzieś?
DonPadzior
Admin

PW...
pietruh wrote:Łoł....człowieku - co ty jeszcze za artefakty masz na dysku?
na dyskach..... :D :D :D :D
ostatnio to coraz mniej bo wreszcie poszedłem po rozum do głowy i zamiast kupować nowe dyski to formatuje stare heheheh
generalnie to mam cały internet i jeszcze troche mi wolnego miejsca zostało :D, a tak poważnie to mam sporo e-booków (parę giga) które przestałem czytać dobrych kilka lat temu ze względu na to że informacje zawarte w nich stały się repetetywne - każdy jest o tym samym tylko inaczej napisany. Tutoriali w formie video też mam (lub miałem) sporo ale tak jak napisałem przeprowadzam czystki etniczne i np. wczoraj poszło z dymem kilkaset giga tutoriali do Cubase'a, i Reasona + prawie 1TB refilli :D
Co do sampli to nie mam zbyt dużo ale za to swoich własnych nagrań do sound designu mam prawie 2TB heheh większość z nich to nagrania typu spuszczana woda w klopie lub odgłos upadającego klocka z piątego piętra :D :D one też niedługo pójdą z dymem bo tak na dłuższą metę mając teraz na wyposażeniu recordery Zoom H4N i H2N wszystko co potrzebuję mogę nagrywać na bieżąco :/

dobra...koniec offtopów :D
reszta jest tutaj:
http://mpc-forum.eu/viewtopic.php?f=5&t=729
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
Franek
Padawan

ten no .. dawno mnie nie bylo ... i generalnie ta metoda zapisu dotyczy glównie scrachu ... ale są tez notacje na perkusje ... można się pobawić w zapisywanie - jednak ... finalnie ... jak to z nutami ... liczy sie jaki masz skil i warsztat ...

http://www.ttmethod.com/" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow

sprawdzic warto z ciekawosci ... moze sie ktoś pokusi o rozpisanie ci perki w tym systemie .

elo
franek.
practice makes permanent
DonPadzior
Admin

łap moja rozpiskę....heheheheheh :D :D :D

Image
dudi
Pad16

tak rozpracowujesz nowego homeworka? :D
pietruh
Pad12

Nie, tak to On rozpracowuję napad na muzyczny niedaleko żeby mieć co samplować hahaha :D
Totepady Plans
Dream about joining in
DonPadzior
Admin

--->Dawsons<---

:D :D :D no niedaleko :) ale raczej to nie o woski się rozchodzi...... :D :D :D obczaj w środku.

a tak poważnie to zawsze mam notes pod ręką bo czasami siedząc nad jednym, do głowy przychodzi pomysł na icoś innego :/
pietruh
Pad12

To ja już hajs na bilet odkładam ty planuj już tam, jakiś palnik czy coś zabrać?
Namówiłeś mnie :D
Dream about joining in
b0b
Pad7

O !@#$%^&* co za sklep. No to chcecie czy nie, dołączam do grupy napadowej :D Zakładam kominiarę kiedy idę na robotę i mogę wziąć bejzbola :D
Ende
Pad10

ja mogę zorganizować kilka sztuk uzi na kulki :D
dudi
Pad16

Dobra! Namówiliście mnie, ja dam kulki :V
Post Reply