siemanko jestem nowy, zaczynam, poczatkuje,raczkuje chce tworzyc bity i bawic sie i czerpac przyjemnosc, oprocz komputera nie mam nic, jestem okreslony pewnym budzetem i zastanawia mnie jedno pytania czy kupic MPC 500 czy MPC studio cena praktycznie taka sama, co jest lepsze prkatyczniejsze, nie mam gramofonu a chetnie bym samplowal i tworzyl bit od podstaw, wydaje mi sie ze mam dobry sluch i wiem jak zrobic bit, ale co lepsze????
i czy na mpc w.w da rade zrobic od poczatku do konca bit ? czy zawsze komp jest przydatny
MPC 500 a MPC Studio PILNE!
-
- Pad1
Last edited by dudi on 05 Jun 2013, 16:28, edited 1 time in total.
Reason: połaczyłem posty
Reason: połaczyłem posty
- pietruh
- Pad12
na mpc studio MUSISZ mieć kompa - nic więcej o nim nie wiem.
MPC500 to samowystarczalny sampler i sekwencer. Oczywiście lepiej się trochę pobawić na kompie (dodać jakieś efekty na przejścia itd..) - ja np. zgrywam loopy (pętle) i składam w fl studio bit dodając tu np. efekt radio czy coś.
Ale można od początku do końca pocisnąć.
https://soundcloud.com/beoiks/too-far-away-boox" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
tu robiłem wszystko na mpc...oczywiście, że to ssie bo jestem słaby ale chodzi o sam fakt
MPC500 to samowystarczalny sampler i sekwencer. Oczywiście lepiej się trochę pobawić na kompie (dodać jakieś efekty na przejścia itd..) - ja np. zgrywam loopy (pętle) i składam w fl studio bit dodając tu np. efekt radio czy coś.
Ale można od początku do końca pocisnąć.
https://soundcloud.com/beoiks/too-far-away-boox" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
tu robiłem wszystko na mpc...oczywiście, że to ssie bo jestem słaby ale chodzi o sam fakt
We can play in the graveyard
Dream about joining in
Dream about joining in
-
- Pad1
fajnie a jakis inny prgorm bo np fl studio jest drogim programem chyba i wydaje mi sie ze trudnym chociaz malo wiem wiec nie chce tutaj sie narzucac na mpc efektow nie da sie dodac?
-
- Pad1
czyli 500 samowystarczalna jak sobie gdzies pojade do lasu bez pradu i kompa to teoretycznie moge wrocic z gotowym podkladem .... w takim razie krotkie pytanie co lepsze mpc 500 czy mpc studio, bylem przekonany do 500 dopoki nie uslyszalem o tym studio a wlasciwie dzis to cos zobaczylem i mam maly dylemat
- pietruh
- Pad12
Mpc studio musi mieć komputer.
MPC 500 nie - i działa na baterię (6xDuży paluszek około 5h więc na spokojnie pieprzniesz coś) ja mam 16mb ramu więc bida ale daje radę. Rozszerzysz do 128mb i wtedy możesz na tym nawet 11min nagrać.
MPC 500 nie - i działa na baterię (6xDuży paluszek około 5h więc na spokojnie pieprzniesz coś) ja mam 16mb ramu więc bida ale daje radę. Rozszerzysz do 128mb i wtedy możesz na tym nawet 11min nagrać.
Dream about joining in
Dream about joining in
-
- Pad1
i oczywiscie gramofon nie potrzebny m do samplowania prawda?
- pietruh
- Pad12
znaczy to jest tak, że dźwięk z gramofonu wgrywasz na pamięc ram do MPC i tam obrabiasz, więc możesz w domu coś zgrać i jazda.
Jest opcja żeby zgrywać z telefonu/radiomagnetofonu na baterie/walkmana - czyli radio,cd,kasety.
Możesz wziąść worek baterii, na cd zgrać sobie tracki zripowane z gramofonu i won do lasu
Jest opcja żeby zgrywać z telefonu/radiomagnetofonu na baterie/walkmana - czyli radio,cd,kasety.
Możesz wziąść worek baterii, na cd zgrać sobie tracki zripowane z gramofonu i won do lasu
Dream about joining in
Dream about joining in
-
- Pad1
z tym lasem to byl przyklad tak serio to nie zamierzam w lesie robic bitow haha, pamiec cf wlazi, jak mam cf 4gb- poleci?
ale jest mozliwosc podpiecia mpc 500 do kompa czy kontaktu wtedy nie trzeba baterii i dziala normalnie oporowo co nie?
ale jest mozliwosc podpiecia mpc 500 do kompa czy kontaktu wtedy nie trzeba baterii i dziala normalnie oporowo co nie?
- marcinmsz
- Pad2
Jak w filmie "Scratch"dudi wrote:a inaczej na czym je zakręcisz?
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=abUcpCtMke0[/youtube]
Last edited by dudi on 05 Jun 2013, 18:26, edited 1 time in total.
Reason: wrzucaj linki w BBkody
Reason: wrzucaj linki w BBkody
-
- Pad1
no w ogole narazie nei chce uzywac gramfonu, i tylko uzywac kompa, czyli bez problemu da rade co nie ? np z jakigos utworu pociac na pc
- dudi
- Pad16
hahaha ciężko byłoby to złapać na MPC no ale da sięmarcinmsz wrote:Jak w filmie "Scratch"
http://www.youtube.com/watch?v=abUcpCtMke0" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
- pietruh
- Pad12
No to przez USBpieprzonynorwid wrote:no w ogole narazie nei chce uzywac gramfonu, i tylko uzywac kompa, czyli bez problemu da rade co nie ? np z jakigos utworu pociac na pc
Ja mam kartę CF 4gb i po 3 miesiąca używania nie mam nawet 500mb
Dream about joining in
Dream about joining in
-
- Pad1
ale dalej nie uzyskalem odpowiedzi co wybrac mpc studio czy 500
-
- Pad1
jak bym znal sie na tych majtkach to bym sie nie pytal :]. no dobra kumam to w takim razie ostatnier pytanie. Nie patrzac na funkcjonalnosc obu(komputer, bez) ktora jest "lepsza" ma wiekszy potencjal itd...
- dudi
- Pad16
Nie zrozumiałeś mnie jednak, chodzi o to, że my możemy ci pomóc odpowiadając na konkretne pytanie, a to o co pytasz to BARDZO subiektywne odczucia. Ja nie wyobrażam sobie dłubania przy kompie i nie patrzę nawet na kontrolery (ewentualnie z ciekawości tylko i dla zdobycia jakiejś wiedzy na ich temat). IMO sam powinieneś mieć mniej więcej określone, w którą stronę chciałbyś iść, bo to, że jedno ma pady i drugie również, to jednak to zupełnie inne sprzęty. BA! To są całkowicie odmienne dwa systemy pracy - niezależny i stricte połączony z komputerem. Identycznie jest z pojazdem mechanicznym - i samochód nim jest i motocykl, a jednak zimą, kiedy wali śnieg i jest -30 na dworze zauważasz różnicę.pieprzonynorwid wrote:jak bym znal sie na tych majtkach to bym sie nie pytal :]. no dobra kumam to w takim razie ostatnier pytanie. Nie patrzac na funkcjonalnosc obu(komputer, bez) ktora jest "lepsza" ma wiekszy potencjal itd...
A POTENCJAŁ JEST W CZŁOWIEKU A NIE W MASZYNKACH.