Zgrywanie bitu na pc
wbijasz w song nic nie naciskasz, 2x mono jack duży w stereo out w mpc i z drugiej strony albo 2x mono jack duzy( albo mały, zależy jakie masz wjazdy w karcie), albo jeden stereo - wsadzasz do line in w karcie dźwiekowej albo w interfejsie
no jak w ogóle jakąś masz to zgrasz, ale w jakiej jakości to nie wiem, na pewno dosyć !@#$%^&*. Potrzebujesz kabla 2 x mono duży jack z jednej strony, z drugiej mały jack stereo, który wsadzasz do line in w !@#$%^&* karcie, domniemam, że to zintegrowana 

- dudi
- Pad16
Nie musisz zgrywać przez interfejs jeśli go nie masz. Możesz zrobić taką operacje o jaką pytałeś, tzn. wchodzisz w song mode, układasz sekwencje jak chcesz, dajesz convert, potem tą sekwencję musisz w record mode nagrać i zapisać jako sampelek i wtedy możesz sobie z karteluchny na kompa elegancko zgrać świeżutkiego łejwika
- DonPadzior
- Admin
nie w xl dudi 

I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
-
- Pad1
Zintegorowana, dokładnie. Rozumiem, a jeżeli kupiłbym interfejs to by poprawiło jakość zgrywanego materiału?zone wrote:no jak w ogóle jakąś masz to zgrasz, ale w jakiej jakości to nie wiem, na pewno dosyć !@#$%^&*. Potrzebujesz kabla 2 x mono duży jack z jednej strony, z drugiej mały jack stereo, który wsadzasz do line in w !@#$%^&* karcie, domniemam, że to zintegrowana
- pietruh
- Pad12
Słyszałem, że nawet karta za 15 zł będzie o wiele lepsza niż zintegrowana więc interfejs na pewno poprawi jakość nagrywaniabuh wrote:
Zintegorowana, dokładnie. Rozumiem, a jeżeli kupiłbym interfejs to by poprawiło jakość zgrywanego materiału?

We can play in the graveyard
Dream about joining in
Dream about joining in
lekko mówiącbuh wrote:Zintegorowana, dokładnie. Rozumiem, a jeżeli kupiłbym interfejs to by poprawiło jakość zgrywanego materiału?zone wrote:no jak w ogóle jakąś masz to zgrasz, ale w jakiej jakości to nie wiem, na pewno dosyć !@#$%^&*. Potrzebujesz kabla 2 x mono duży jack z jednej strony, z drugiej mały jack stereo, który wsadzasz do line in w !@#$%^&* karcie, domniemam, że to zintegrowana

masz 8out w mpc? jeżeli tak to warto się rozejrzeć za interfejsem z zwiększą ilością wejść, wtedy każdy instrument będziesz mógł mieć na innej ścieżce w dawie i ladnie miks ogarnąć
Last edited by dudi on 08 Jun 2013, 19:03, edited 1 time in total.
Reason: połączyłem posty
Reason: połączyłem posty
- DonPadzior
- Admin
[soundcloud]https://soundcloud.com/totepadybeats/mi ... on/s-kb4bW[/soundcloud]
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
- DonPadzior
- Admin
Placek styrany ale nie o to chodzi...
Generalnie dawno temu skleciłem ten track żeby pokazać niektórym że zintegrowane karty w tych czasach nie są aż tak straszne jak je malują (są nieco gorsze ale nie w stopniu uniemożliwiającym pracę na nich). Kawałek był sklejony z loopów zgrywanych na 10 różnych interfejsach a loopy wymieszane losowo żeby słuchacz nie wiedział który loop jest zgrywany którym intefejsem. Generalnie chodziło o wyłowienie zintegrowanej karty i... niewielu sie udało
Interfejsy na których było to zgrywane:
EMU 0404
EMU 0404 USB
ESI MAYA 44
ESI MAYA 44 USB
ESI JULI@
BEHRINGER XENYX 16622 USB
BEHRINGER NOX 404 USB
M-AUDIO FAST TRACK PRO USB
M-AUDIO AUDIOPHILE 2496
REALTEK HI-DEF AUDIO (ZINTEGROWANA)
Generalnie dawno temu skleciłem ten track żeby pokazać niektórym że zintegrowane karty w tych czasach nie są aż tak straszne jak je malują (są nieco gorsze ale nie w stopniu uniemożliwiającym pracę na nich). Kawałek był sklejony z loopów zgrywanych na 10 różnych interfejsach a loopy wymieszane losowo żeby słuchacz nie wiedział który loop jest zgrywany którym intefejsem. Generalnie chodziło o wyłowienie zintegrowanej karty i... niewielu sie udało

Interfejsy na których było to zgrywane:
EMU 0404
EMU 0404 USB
ESI MAYA 44
ESI MAYA 44 USB
ESI JULI@
BEHRINGER XENYX 16622 USB
BEHRINGER NOX 404 USB
M-AUDIO FAST TRACK PRO USB
M-AUDIO AUDIOPHILE 2496
REALTEK HI-DEF AUDIO (ZINTEGROWANA)
osobiście posiadam lexicona omege i jestem zadowolony, ale on ma tylko 4 wjazdy. Możesz zakupić jakiś mikser posiadający 8 kanałów mono, wtedy miksujesz analogowo i możesz wychodzić z miksera przez stereo, ale nic to nie da do póki nie będziesz miał dobrej karty. Kable to wtedy zwykły jack na duży jack x 8. Ogólnie to kup na początek jakąś dobrą kartę i ładuj narazie przez stereo out z mpc, a z biegiem czasu mikser dokupisz, żeby ładnie 8 outów wykorzystać. I myślę, że takie rozwiązanie będzie lepsze i tańsze niż kupowanie interfejsu z 8ma wjazdami. Możesz się rozejrzeć, jeżeli Cię stać na takie rozwiązanie. Na temat konkretnych modeli się nie wypowiembuh wrote:#zone
Mam 8 out. Jesteś w stanie polecić jakiś interfejs? Jakie kable wtedy do tego?