juz prawie wszystko wiem haha ....
ale tego jeszcze nie wiem...
mianowicie chodzi mi o to ze moge maksymalnie nagrac dlugosc 37sekund... a sslyszalem ze na 16mb ramie powinno dac rade polotrej minuty bo tk tylko praktycznie dwie petle mi sie nagrywaja...
czy jest mozliwosc zmiany tego, zmiany jakosci aby mozna bylo to nagrac przynajmniej te minute?
wiecej czasu na nagranie
-
- Pad1
tak jest wylaczone i moge tylko 37 sekund nagrac jest wylaczony auto load a mimo to te poryte demowki ktore sa, sa dalej...
- dudi
- Pad16
Wczytują ci się? Jeśli tak to pewnie miałeś załadowany program z dema i zamiast zrobić swój (nowy) zrobiłeś go na tamtym i zapisałeś. Nie ma innej opcji żeby się wczytywały skoro auto load jest wyłączony w tej chwili.
Jak teraz odpalasz MPC to nic nie masz pod padami? Musisz wczytać tylko próbki, których chcesz użyć i taki program sobie zapisać.
Jak teraz odpalasz MPC to nic nie masz pod padami? Musisz wczytać tylko próbki, których chcesz użyć i taki program sobie zapisać.
-
- Pad1
no jak odpalam to nic nie mam w ogole czyli jest git ale to jest lipa, z tym ze jak jest ten licznik "taktow" 001.01 (wiesz o czym mowie?) to np nie moge ustawci sobie jaka kolwiek dowolna inna liczbe tylko jest ta.... zyli tak jak bym mogl tylko jeden wers nagrac a nawet nie raczej cwierc wersu
-
- Pad1
a bary to0 jest to j:120(standardowo)? myslalem ze to bpm
a moze mam ustawioan gdzies jakas wyzsza jakosc utworu? i przez to mniej miejsca
a moze mam ustawioan gdzies jakas wyzsza jakosc utworu? i przez to mniej miejsca
Ostatnio zmieniony 10 cze 2013, 13:58 przez dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: połaczyłem posty
- dudi
- Pad16
To, co ty mówisz, to jest tempo. Ty masz wejść w sequence -> params i data wheelem przekręcić aż ci się pokaże sequence length i tutaj zmieniasz ilość barów.
500 nie ma różnych jakości, pracujesz na plikach w formacie WAV 44.1 16 bit - wgrasz inne nie zadziałają, samplujesz z gramca/radia/mikrofonu też do takiego formatu, wszystko obraca się wokół takiego łejwa.
EDIT:
Niemożliwe, że nie masz 136 sekund nagrywania w MONO (w stereo o połowę mniej) jak masz wyłączony autoload. A jak wczytasz pliki to przecież one w powietrzu nie wiszą, tylko korzystają z pamięci RAM, więc z tych 136 sekund robi się coraz mniej.
500 nie ma różnych jakości, pracujesz na plikach w formacie WAV 44.1 16 bit - wgrasz inne nie zadziałają, samplujesz z gramca/radia/mikrofonu też do takiego formatu, wszystko obraca się wokół takiego łejwa.
EDIT:
Niemożliwe, że nie masz 136 sekund nagrywania w MONO (w stereo o połowę mniej) jak masz wyłączony autoload. A jak wczytasz pliki to przecież one w powietrzu nie wiszą, tylko korzystają z pamięci RAM, więc z tych 136 sekund robi się coraz mniej.
-
- Pad1
a czyli jak sa juz zaprogramowane to tez t o zzera pamiec, mozna to jakos "zrobic"? w manualu tego nie ma
aaa no tak ja nagrywalem w stereo bo myslalem mono dzwiek bedzei tylko jednoglosnikowy
no dobra, z tym ze wchodze w to tak jak mowisz dlugosc sekwencji i jest nizej napisane "no sequence" tzn?
aaa no tak ja nagrywalem w stereo bo myslalem mono dzwiek bedzei tylko jednoglosnikowy
dudi pisze:To, co ty mówisz, to jest tempo. Ty masz wejść w sequence -> params i data wheelem przekręcić aż ci się pokaże sequence length i tutaj zmieniasz ilość barów.
EDIT:
no dobra, z tym ze wchodze w to tak jak mowisz dlugosc sekwencji i jest nizej napisane "no sequence" tzn?
Ostatnio zmieniony 10 cze 2013, 14:41 przez dudi, łącznie zmieniany 2 razy.
- dudi
- Pad16
Mono nie znaczy, że masz dźwięk w jednym głośniku tylko, że sygnał na prawym i lewym kanale będzie taki sam Nie będziesz miał na przykład hatów bardziej w lewym głośniku, a gitarki w prawym, wszystko będzie jakby "scalone" (tłumacząc to wszystko łopatologicznie).
Tzn: nie masz sekwencji
Tzn: nie masz sekwencji
-
- Pad1
nooo juz rozumiem sam do tego doszedlem:D
-
- Pad1
dziekuje czuje sie jak tiesto hahahah
-
- Pad1
krotko zrobiony bit ktory cos tam stowrzylem dziwek idzie tylk oz lewergo glosnika? z czego to wynika?
-
- Pad1
moze przejciowka z mini jacka chociaz czy program audacity czy reaper to pokazuje tylko lewa sciezke, no dobra ale to ogarnalem zrobilem drugi taki sam track na oddzielnej sciezce, tylko na przyszlosc chcialbym wiedziec, napewno nie wina glosnika bo sprawdzelm tez na sluchawkach, hmm a moze jest cos ustawione tak w mpc?
-
- Pad1
mowice troszke prosciej bo teraz sie juz pogubilem hahah. no wejscie minijack