samplowanie

Pytania i opinie dotyczące MPC500.
pieprzonynorwid
Pad1

czy potrzebny mi do samplowania gramofon, czy moge przy pomocy kompa wrzucic dany utwor na mpc i uciac to co bede uwazal za sluszne jesli tak to jak to zrobic dodam ze to prawdodpodobnie jedno z ostatnich moich pytan ostatnich hahaha :d
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

Jak chcesz samplować z winyli to gramofon się przyda (logiczne to dość). Ale możesz ciąć co ci się podoba - od mpTRÓJEK, przez chleb, powietrze, aż po ripy z radia czy nawet jutjuba.

Tnie się w trim mode, wrzuć sobie jakiś sampelek na kartę i pobaw się tam i zajrzyj do wątku "jestem zielony", bo tam pamiętam opisywałem dokładnie krok po kroku co i jak zrobić żeby wyszedł HIT.
pieprzonynorwid
Pad1

dobra tylko z tego co pamietam tylko ten format wave odtwarza mpc co nie? mp3 nie pojdzie bo chcialbym jednak slyszec co tne :D
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

zmień sobie format w Audacity i dopiero wrzuć na MPC
zone

dilla sie w grobie przewraca
pieprzonynorwid
Pad1

dziekuje za komplement
zone

to nie był komplement
Ende
Pad10

;D
MPD 32 (fingerdrumming in progress)
Awatar użytkownika
marcinmsz
Pad2

Oj tam, nie każdy ma hajs na ciągłe kupowanie wosków szczególnie jak chłopak jest na etapie trenowania i nawet jeszcze nie wie czy mu się to całe bitowanie spodoba ;) A nawet wasz OSTRy [dość niedawno] samplował z mp3 hehe
Awatar użytkownika
pietruh
Pad12

ale zone to jest taki nasz forumowy fanatyk :D
bez obrazy stary hehe ;) Dobrze, bo i tacy ludzie są nam potrzebni :P
We can play in the graveyard
Dream about joining in
zone

!@#$%^&* mnie totalny brak wkładu własnego w produkcji
Awatar użytkownika
pietruh
Pad12

no rozumiem ;) ja na początku cisnąłem mp3 ale przeniosłem się na cdki i kasety - zawsze coś C=(
We can play in the graveyard
Dream about joining in
pieprzonynorwid
Pad1

jestem przekonany zone ze mam wiecej plyt hip hopowych od ciebie ;] moge sie zalozyc, a jednak gramofonu nie mam to nie znaczy ze nie mam pkyt winylowych ;) i innych
zone

pieprzonynorwid pisze:jestem przekonany zone ze mam wiecej plyt hip hopowych od ciebie ;] moge sie zalozyc, a jednak gramofonu nie mam to nie znaczy ze nie mam pkyt winylowych ;) i innych
Ja z hiphopu nie sampluje :))))))) fajnie, ze masz, ale tutaj chce podkreslic, ze ciecie mp3 nigdy nie odda brzmienia samplom z wosku
pieprzonynorwid
Pad1

domyslam sie ze nie odda ;] dlatego kupilem sobie mpc 500 bo mnie na inne nie stac i ja nie widze zadnego problemu, proste ze jak bym mial hajs bym kupil sobie gramofon zajebisty i wszystko bylo by zajebiste, ale nie jest i co w zwiazku z tym ;]?
zone

pieprzonynorwid pisze:jestem przekonany zone ze mam wiecej plyt hip hopowych od ciebie ;] moge sie zalozyc, a jednak gramofonu nie mam to nie znaczy ze nie mam pkyt winylowych ;) i innych
w spadku dostałeś? co ma kupienie mpc do różnicy między mp3 i woskiem? miejmy nadzieje, że kiedyś zaczniesz jechać z wosku.......
pieprzonynorwid
Pad1

tez mam taka nadzieje, ale od czegos trzeba zaczac ;) a ty od razu miales wszystko co masz ;)?
zone

Na kazdy sprzet ostro !@#$%^&*, nie ma nic za darmo. Ale chyba kumasz o co mi chodzi z jechaniem mp3. Jak masz sample na wosku to czujesz !@#$%^&* to wszystko 100 razy mocniej. Mam nadzieje, ze ogarniesz na tyle zeby !@#$%^&* z woskow. Pozdro
pieprzonynorwid
Pad1

no proste ze kumam, wiadomo e lepiej, ale od czegos trzeba zaczac, ;)
pieprzonynorwid
Pad1

jednak przjerzalem Dudi "jestem zielony" i tam nie ma nic o samplowaniu a mowiles ze chyba tam wstawiales krok po kroku, wiec ;) moglbys to wstawic gdzie tu ;)?
ODPOWIEDZ