Problem z focusrite scarlett 2i4
- kejsu
- Pad5
Przy nagrywaniu wokalu jest ekstra, jednak kiedy podpiąłem gramofon jest takie brzęczo/buczonko w tle. Przyciskiem "pad" w interfejsie troszkę zminimalizowałem to gówno, potem doszedlem do tego żeby przełączyć tryb z line na instrument. Również troche pomogło, do tego znacznie ściszyłem wyjście w interfejsie, powiedzmy że już jestem w miare zadowolony ale lipton ponieważ jak to nagrywam potem !@#$%^&* sie tnie sample, strasznie nieuwydatniony waveform
Muszę dodać że, kiedy gramofon nie odtwarza nie ma tego !@#$%^&*, ale wystarczy że dotkne palcem biurka i już się załącza na chwile. Pomocy chłopaki, wolałbym nie oddawać go, bo w sumie całkiem spoko, wejście midi, ładnie nagrywa mikrofon, niedrogo kupiłem i ogólnie cacy poza tym nieszczęsnym zgrywaniem sampli

- kejsu
- Pad5
[soundcloud]https://soundcloud.com/kejsu-1/!@#$%^&*[/soundcloud] jak jest takie puk to po prostu uderzam palce o biurko zeby sie wyswietlilo to !@#$%^&*, ale w sumie i bez pukania sie wyswietla
- pewuprodukcje
- Pad2
Hmmm czasami mam podobnie z focuristem, że słyszę w monitorach pracę dysku na przykład, albo jak ruszę myszką, przewijam strony. Mam karte na fire wire i nie wiem od czego to zależy. Czasami mam mniejsze przydźwięki, a czasami większe. Zauważyłem też, że jak miałem wpięty kabel usb do mpc i zgrywałem z outów bit to mi się nagrały właśnie takie przydźwięki, piski, itp. Jak się tego pozbyć całkowicie? Nie wiem 

Wciskam pad, kładę funty, daję bejslajn. Bęben gra, nie wiesz brat ile to szczęścia...
- pewuprodukcje
- Pad2
Jeśli coś zgrywam z interfejsu na mpc, to tak wpinam się w record in w mpc, ale mój problem przydźwięków wynika chyba po prostu z wrażliwości KRK. Kumpel ostatnio kupił ten sam model, wpieliśmy go w kartę apogee na macu i też przy ruchu myszki słyszałem zmiany w monitorach
Jakoś z tym żyję 

Wciskam pad, kładę funty, daję bejslajn. Bęben gra, nie wiesz brat ile to szczęścia...
- Ryba
- Admin
no to wszystko jasne
wiec mordeczko na mikserze interfejsu musisz wejścia MPC zrobić w MUTE jeśli tego nie zrobisz to masz 2 sygnały jednocześnie podawane i dlatego masz ten problem z przydźwiękami 
edit. ale tylko przy nagrywaniu z RECORD IN robisz MUTE

edit. ale tylko przy nagrywaniu z RECORD IN robisz MUTE
-
- Padawan
A podłączał ktoś z Was gramofon do wejścia liniowego w tej karcie? Jakie doświadczenia? Bo z jednej strony głównie będę słucyhać w trybie direct monitoring. A od czasu do czasu pewnie będę coś zgrywać. I zastanawiam się czy przy słuchaniu nie będzie tego typu problemów. Dotychczas gramofon miałem wpięty do wzmacniacza, więc nie było problemów. Ale teraz zamierzam się pozbyć wzmacniacza i zastanawiam się, czy obejdzie się bez miksera...
-
- Padawan
Oczywiście przy użyciu przedwzmacniaczaEnde wrote:Jak podłączysz gramofon do wejścia liniowego, to będzie za cicho.