Dziś pytam w imieniu mojego brata, który też działa na mpc 1000. Z tego co mi opisał, to ma już dość konkretnie wyrobione przyciski typu "mode, main" itp. i chodzi mu nie o wymianę samych plastików, a tych przylegających do płytki w środku. Od razu zaznaczam, że nie widziałem jak to wygląda w środku i czy dobrze opisuje problem, ale ponoć u elektronika można takie rzeczy kupić. Oświećcie mnie proszę, jeśli coś Wam przychodzi na myśl W razie czego poproszę brata o więcej infou.
Pozdry!
Wciskam pad, kładę funty, daję bejslajn. Bęben gra, nie wiesz brat ile to szczęścia...
sam proces lutowania zajmuje przy dobrej wprawie ok 45 minut na wszystkie tact switche, a jak nie bardzo wiesz co robisz to ok. 2 godzin (tyle zajeło mi za pierwszym razem).
Wymieniałem już takie switche w kilku tysiączkach jednej 2500 i dwa razy w MPK49 - za ostatnim razem wsadziłem połówki bo mi brakło zwykłych i śmiga bez problemu .
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.