Witam serdecznie, to moj 1 post na forum!
Kupiłem mpc 2000, jest super ale F5 słabo chodzi i chciałbym się z tym uporać jakoś. Ktoś wie, czy jest opcja wymiany tego switcha, ew jakiś zamiennik itd?
Z góry dziekI !
Klawisz funkcyjny w mpc 2000
- dudi
- Pad16
Jest man, musisz po prostu wymienić tact switcha. Jak nie znajdziesz gdzieś u siebie to nie zamawiaj czasem z mpcstuff (za $8 + wysyłka), tylko daj znać to ci ogarnę po 40 groszy. Wymiana też nie powinna kosztować dużo, chyba że w ogóle zrobisz to sobie sam. Mnie się trafiło, że za zetkę mi to koleżka wymienił, natomiast jak łaziłem po różnych serwisach to ceny rzucali w przedziale 20 - 30zł.
Za ok. 100zł ten, nazwijmy to, uczciwy specjalista wymieni wszystkie tact switche. Gdybyś nie ogarniał tego sam albo chcieli z ciebie zedrzeć, to jak podeślesz MPCtkę bez problemu ci to ogarnę.
Za ok. 100zł ten, nazwijmy to, uczciwy specjalista wymieni wszystkie tact switche. Gdybyś nie ogarniał tego sam albo chcieli z ciebie zedrzeć, to jak podeślesz MPCtkę bez problemu ci to ogarnę.
- lcaise
- Pad1
dzięki za info Masz może namiary jaki to switch, model itd?
Mam magika który mi to wymieni, ja co prawda z lutownica działałem ale nie chcę czegoś skaszanić...
btw Dudi - zajebiste bity!!!
Mam magika który mi to wymieni, ja co prawda z lutownica działałem ale nie chcę czegoś skaszanić...
btw Dudi - zajebiste bity!!!
Ostatnio zmieniony 31 mar 2014, 15:43 przez dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Połączyłem posty.
Powód: Połączyłem posty.
- dudi
- Pad16
Jasne, to jest zią zwykły i najbardziej pospolity tact switch o wymiarach 6.0 x 6.0 x 4.3 mm.
O taki dokładnie:
Jak rozkręcisz obudowę to dokładnie zobaczysz czego potrzeba. Pod większymi buttonami typu PLAY, STOP, etc. są inne, nieco większe, ale nie orientowałem się jak z dostępnością w Polsce, bo na szczęście hulają bez problemu
Dzięki man, miło słyszeć dobre słowo i że ktoś przesłuchał co tam wuja dłubie
O taki dokładnie:
Jak rozkręcisz obudowę to dokładnie zobaczysz czego potrzeba. Pod większymi buttonami typu PLAY, STOP, etc. są inne, nieco większe, ale nie orientowałem się jak z dostępnością w Polsce, bo na szczęście hulają bez problemu
Dzięki man, miło słyszeć dobre słowo i że ktoś przesłuchał co tam wuja dłubie