Kupiłem mpc 2000, jest super ale F5 słabo chodzi i chciałbym się z tym uporać jakoś. Ktoś wie, czy jest opcja wymiany tego switcha, ew jakiś zamiennik itd?
Jest man, musisz po prostu wymienić tact switcha. Jak nie znajdziesz gdzieś u siebie to nie zamawiaj czasem z mpcstuff (za $8 + wysyłka), tylko daj znać to ci ogarnę po 40 groszy. Wymiana też nie powinna kosztować dużo, chyba że w ogóle zrobisz to sobie sam. Mnie się trafiło, że za zetkę mi to koleżka wymienił, natomiast jak łaziłem po różnych serwisach to ceny rzucali w przedziale 20 - 30zł.
Za ok. 100zł ten, nazwijmy to, uczciwy specjalista wymieni wszystkie tact switche. Gdybyś nie ogarniał tego sam albo chcieli z ciebie zedrzeć, to jak podeślesz MPCtkę bez problemu ci to ogarnę.
dzięki za info Masz może namiary jaki to switch, model itd?
Mam magika który mi to wymieni, ja co prawda z lutownica działałem ale nie chcę czegoś skaszanić...
btw Dudi - zajebiste bity!!!
Last edited by dudi on 31 Mar 2014, 15:43, edited 1 time in total.
Reason:Połączyłem posty.
Jasne, to jest zią zwykły i najbardziej pospolity tact switch o wymiarach 6.0 x 6.0 x 4.3 mm.
O taki dokładnie:
Jak rozkręcisz obudowę to dokładnie zobaczysz czego potrzeba. Pod większymi buttonami typu PLAY, STOP, etc. są inne, nieco większe, ale nie orientowałem się jak z dostępnością w Polsce, bo na szczęście hulają bez problemu
Dzięki man, miło słyszeć dobre słowo i że ktoś przesłuchał co tam wuja dłubie
Cztery, a tact switche widać jak tylko rozkręcisz obudowę. Sporo jest śrubek do pokonania po drodze, ale nie jest to jakoś mocno wewnątrz MPCty skitrane także na spokojnie możesz sobie to obejrzeć w razie wątpliwości.