WYBÓR MPC

Nie wiesz jaki sampler/kontroler wybrać? Tutaj się dowiesz.
Ende
Pad10

Powiem tak (jak już ciągniemy temat kontrolera), na początku jarałem się, że zrobiłem bit nie mając żadnego sprzętu (prócz programu). Potem zaczęło mi się robić ciężko. A to z braku padów, więc zakupiłem MPD 18 i od razu lepiej się grało, po jakimś czasie sprzedałem 18 a kupiłem model 32. 3 banki przycisków, sliderów i pokręteł (co w sumie daje 72).

BTW... W DAWIE ŁATWIEJ ROBI SIĘ BITY :D :D :D
Awatar użytkownika
Renn
Pad2

Wszystko zależy od tego jaki masz budżet, bo jak 3tyś. to nie ma co sie pakować w kontrolery, chyba że masz w miare dobrego kompa, bo albo ren, albo ta maschine mk2 (którą Ci polecam) nie będzie żyć bez komputera, dobrego komputera, z szybkim procesorem, dużym dyskiem twardym i z ramem minimum 2gb. Więc to zależy od Ciebie :) Co do tych filmików na YT, wszystko jest do zrobienia na każdym sprzęcie, który chcesz kupić, nei sugeruj się filmikami, na którym jest lepszy bit, to tą maszynke biorę. Bit z Rena możesz zrobić na mpc 2500, i odwrotnie. Zadaj sobie pytanie, czy chcesz pracować z komputerem, czy bez. Jeśli z kompem, to albo ren, albo maschine mk2, bardziej bym Ci polecił maschine (wiem wiem, cały czas o niej gadam). Widze co piszesz, i wydaje mi się że ona spokojnie Ci wystarczy na pare lat nawet, wychodzą do niej updaty softwaru, razem z "Nią" dostajesz tez kozackie oprogramowanie Maschine 2.0, które ma mase możliwości. Co do Rena, też sie na niego napaliłem kiedyś, jakiś miesiąc temu, ale sobie odpuściłem, postanowiłem że będę pracować z kompem, czyli kupuje kontroler, a jak kupuje kontroler, to tylko Maschine, ponieważ ich kontrolery są o niebo lepsze od kontrolerów Akai. Jak masz 4 tysie, to zobacz to : http://skylark.com.pl/native-instrument ... ne-studio/" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow , Dasz rade kupić za 3800 nawet, wynegocjowałem cene 3800, ale nie kupiłem, chciałem tylko sprawdzić czy da rade :D " onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow mokro w majtkach <3
Awatar użytkownika
OZbeer
Pad3

Też bym polecił Tobie maschine(miałem w łapach ...dobry sprzęcik) :D ...
"Jestem fetyszystą... lubię dobrą stopę"
Ende
Pad10

Nie trzeba mieć bardzo mocnego kompa, mi wystarcza komputer z 2003 roku, a często korzysta z VSTi :D
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

Jak widzisz ilu chłopa tyle opcji i rad (lepszych lub gorszych). Każdemu niezdecydowanemu mówię, że to on musi ustalić na co czuje zajawkę i w stronę jakiego sprzętu go bardziej ciągnie. Workflow na jakimkolwiek samplerze jest zgoła inny niż na kontrolerze, masz pod ręką inne możliwości, udogodnienia i ograniczenia.
prezes
Padawan

Mysle, ze moj laptop na spokojnie da sobie rade jest w sumie swiezy jeszcze, bo z tamtego roku. Martwi mnie tylko ten WIN8, strasznie mnie wpienia ten system i w sumie nie wiem czy to jest dobry windows do tego typu programow.
PeterPeterka
Padawan

Hejka , Panowie a czy ktoś mi wyjaśni wreszcie jakie są te podstawowe Różnice miedzy mpc ren. a maschine mk2 ? bo dużo sie o tym duecie pisze ale jakoś nikt nie potrafi konkretnie wyjaśnić pozostałym różnice miedzy renem a maschine . Jestem ciekaw . pozdrówki
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

Prosiłem żebyś zakładał nowe wątki jeśli nie znalazłeś odpowiedzi w już istniejących. Podkreślę, że sam pisałeś o dwugodzinnym szukaniu, po czym zadajesz swoje pytanie w losowym temacie (i jak ktoś później ma tu znaleźć odpowiedź?). Pomijam fakt, że powinieneś dostać Golden Shovel Award.

Możesz wstępnie przejrzeć ten wątek (naświetli ci temat): http://mpc-forum.eu/viewtopic.php?f=7&t=1948" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow

Obrazek
Zablokowany