Wymysł

Podziel się tym co tworzysz i oceniaj bity innych.
Post Reply
whtt
Pad2

pietruh
Pad12

Wszystkie Snery mają ten sam poziom głośności - stopy chyba też.
We can play in the graveyard
Dream about joining in
whtt
Pad2

To tak nie wolno ?:(
pietruh
Pad12

Wolno, ale szczerze to słabo to brzmi :)
We can play in the graveyard
Dream about joining in
whtt
Pad2

szczerze to stopy mają ten sam , a snary już nie :D Nie widzę sensu trzymania się zasady , by wszystko mixować pod stope.
dudi
Pad16

whtt wrote:Nie widzę sensu trzymania się zasady , by wszystko mixować pod stope.
Rozwiń tę myśl, bo nie do końca rozumiem, a czuję, że będę chciał się do niej odnieść i mocniej podrążyć temat.
Lth
Pad1

Zajebiście to brzmi. Totalnie nie moge zrozumieć czemu jeden poziom stopy czy werbla ma źle brzmieć. Każdy produkuje inaczej, nie róbmy jednolitej masy z producentów. Miał taki pomysł, dla mnie akurat dobrze brzmi.
EasyB
Pad5

Nikt nie robi, a subiektywnie się wypowiada. W mym mniemaniu, bit ma bujać głową, ale jak ma bujać skoro bębny są jak tłuczkiem w karton? Wybaczcie, wychowałem się na funku.. Żywych bębnach z feelingiem i takie w najmniejszym stopniu do mnie nie przemawiają.
Lth
Pad1

Zauważ, że nie każdy wychowany jest na funku, jednym te bębny przeszkadzają innym nie. Wybaczcie ale dla mnie bebny nie brzmia jak tłuczkiem w karton.
EasyB
Pad5

Gusta i guściki. Żeby nie było, uważam że ten bit dobrze brzmi, ale głowica się nie kiwa i tyle.
whtt
Pad2

EasyB.. u ciebie jest jeden wielki oldskul i brejkowisko wyswingowane :) Tylko zauważ , że ty raczej trzymasz sie jednego stylu i w nim tworzysz , a ja robie to , na co w danej chwili mam zajawke.. chciałem soulowy , zrobiłem soulowy , chciałem na kobzach , zrobiłem na kobzach , chciałem old school , zrobiłem oldschool... i tak dalej.. generalnie robie wszystko prócz trapów , bo kompletnie mnie to nie jara. A co do tego bitu , to funkowe bębny ze swingiem kompletnie nie pasowałyby to tego sampla i mojego zamysłu na temat tego , jakim go uczynić.

Dudi - Ludzi , którzy są początkujący w sprawach robienia mixu często w poradnikach uczą by np stopa grała w okolicach -6dB a cała reszta instrumentów/bębnów pod nią.. moim zdaniem dla początkujących to jest dobre , bo z czasem szybko wychywtujesz , że w jednym bicie sie to sprawdzi a z drugiego zrobi papkę :D to bardziej porada którą mądry obierze jako jedną z dróg a głupi jako drogę :D
dudi
Pad16

Nie korzystałem nigdy z poradników, ale też nie spotkałem się nigdy z takim konceptem. Jedyne co mi się kojarzy z ustawieniem -6dB to eksport tracków po miksie do masteringu. W ogóle nigdy nie słyszałem, żeby ktoś komuś radził ustawiać cokolwiek na jednym poziomie.
A co do tych swingujących bębnów, to nie do końca chodzi o tak bardzo dużą różnicę w poziomach i swing jak typowy funky break, ale nawet najdelikatniejsza zmiana poprawiła by odbiór całości wg mnie (również). Równe walenie kojarzy mi się raczej z techniawkami, houseami, dubstepem, trapem, czyli stricte elektronicznymi produkcjami.
Post Reply