MPC RENAISSANCE - INSTRUKCJA PL

Wszelkie inne samplery (Akai S, E-mu, Roland, etc.)
Zablokowany
Gadek
Pad1

Siemka mordy ;D

Mam propozycję dla zawziętych producentów posiadających Rena ;d
Jeśli chcecie instrukcję do Rena ( 219 stron ) w języku polskim to mam propozycję aby przetłumaczyć ją razem bo jakoś nie mogę doszukać się jej w necie.
Proponuje zebrać chętnych i niech każdy przetłumaczy swoje np. 20 stron, a następnie zmontuje to w całość i otrzymamy piękną instrukcję do MPC ;D
Póki co jestem pierwszym chętnym i mam już 6 przetłumaczonych stron ( coraz bliżej do celu ).
Czekam na chętnych :) Nie mam zamiaru tłumaczyć tego w pojedynkę i potem rozdawać wszystkim swoje owoce pracy :D
Także w komentarzach możecie składać swoją kandydaturę do tej akcji ;)
Pozdrawiam, Gadek
Płyniemy tworząc bit, jakby wokół świat znikł
Samplery łączą się z nami, jak avatary z duszami
O brzmienia walczymy sami, żaden z nas nie zamilkł
Awatar użytkownika
KAIXER
Pad1

Próbowałem wcześniej ale chyba nie było siły przebicia , nikomu sie nie chce dać wiedzy chyba za darmo , taki kraj tacy ludzie
https://soundcloud.com/rafa-sok" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Awatar użytkownika
DonPadzior
Admin

KAIXER pisze:nikomu sie nie chce dać wiedzy chyba za darmo , taki kraj tacy ludzie
podejrzewam że, nie wiedzy a czasu... 200 stron to kupa tekstu i zarazem czasu który musiałbys spędzić na tłumaczeniu takiego dokumentu. Czas ten mógłbys spożytkować na zrobieniu kilku bitów, nakarmieniu dzieciaka czy zabraniu żony na....lody :P. Taka tłumaczona instrukcja jest bądź co bądź jest owocem ciężkiej pracy którą tak naprawdę każdy będzie miał w d**pie tak samo jak ma w d**pie pracę kilkudziesięciu osób podczas ściagania płyty, filmu lub gry z netu.
Nie uwieżę że ludzie ściągają takie rzeczy z wyrzutami sumienia a tym bardziej nie uwierzę że ktoś na okładce swojej płyty napisze: Kaixer - dzieki za spolszczenie instrukcji bo bez tego ta płyta by nie powstała :)
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
Gadek
Pad1

totepady przecież nam tu nie zależy na tym, żeby ktoś sobie pobierał naszą instrukcje za darmo ;) Napisałem jasno, że każdy tłumaczy swój przydział, wysyła do mnie i otrzymuje całość. A to przecież oznacza, że jak nie przetłumaczy nic to nie dostanie NIC ;) Po 2 czytając tą instrukcję i tłumacząc ją można od razu trenować wszystko na samplerze tak ? :D Ja nie widzę tu żadnych przeszkód :)
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

totepady pisał odnośnie przetłumaczenia instrukcji przez jedną osobę, twoja idea jest okay, ale chętnych z tego, co widzę nie ma. Ja już nie raz pisałem (jako filolog ang.), że tłumaczenie czegoś takiego to nie tyle jest trudna sprawa, ale czasochłonna i to właśnie za to ludzie biorą połowę hajsu. Druga połowa to najzwyczajniej w świecie wiedza, którą po to zdobywali, żeby dała im na chleb.
Gadek
Pad1

Dudi, co sadzisz o tym, żebym napisał do obsługi klienta oficjalnej strony akai i zapytał o ową instrukcję w języku polskim ?
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

Myślę, że nie ma szans ani sensu się trudzić. Instrukcji oficjalnej nie ma w żadnym innym języku niż angielski, do żadnej MPCtki więc nie sądzę, że nagle dla ciebie zrobią wyjątek :/
Awatar użytkownika
KAIXER
Pad1

Nie uwieżę że ludzie ściągają takie rzeczy z wyrzutami sumienia a tym bardziej nie uwierzę że ktoś na okładce swojej płyty napisze: Kaixer - dzieki za spolszczenie instrukcji bo bez tego ta płyta by nie powstała :)
Racja ale co nam szkodzi zmieniać świat na lepszy :)
https://soundcloud.com/rafa-sok" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Gadek
Pad1

KAIXER lecimy z tą instrukcja po 5 stron dziennie ? za 20 dni będzie nasza ;D
co o tym sądzisz ?
Awatar użytkownika
KAIXER
Pad1

gdybym posiadał wiedze mogącą przetłumaczyć tę biblie , niestety az tak zaawansowany nie jestem ale z chęcią pomoge w miare mych możliwości
Gadek
Pad1

hmm, mój angielski też nie jest nie wiadomo jak perfekcyjny ale ja proponuje zrobić tą instrukcję tak :
Zaczniemy bez tłumaczenia spisu treści bo liczby stron po przetłumaczeniu mogą się nie zgadzać. Kolejną sprawą będzie to, że warto przetłumaczyć sobie jeden wątek, następnie sprawdzić jak to wygląda w praktyce i opisać to jak najprościej w naszej instrukcji. Odezwij się do mnie jak zobaczysz ten post i ustalimy od kiedy zaczynamy, będziemy tłumaczyć po minimum 2 strony dziennie każdy z nas i pisać instrukcję :) najlepiej za pomocą google translate :) I łatwo obliczyć, ze za 50 dni cała instrukcja jest nasza, a na dodatek w ciągu tych 50 dni walniemy spory progress na samplerze :)
Awatar użytkownika
Gramofon
Padawan

Witkacy,

Odgrzeję kotleta, choć pewnie szybko wystygnie... Czytałem posty odnośnie Rena, bo przymierzam / ałem się do kupna i zainteresował mnie temat. 3ba oddać, że Twój pomysł Gadek - wg mnie jest przezajebisty. Nastrajasz pozytywnie na jego wykonanie, a Twój plan jest w 100% do obrobienia, po prostu zacnie! Propsy za to i jeżeli znajdą się chętni i obejmiecie to choć w połowie to już wygraliście! Przez lektury, które tu studiuję coraz chętniej zbliżam się do 2500. Zdrówka i wytrwałości :P
PeterPeterka
Padawan

Witam , Panowie mam PROBLEM z odkupionym MPC Renaissance , działa mi w trybie wersji demo i szumy sie pojawiają . Sprzedawca wgrał na mojego laptopa ( z i5 procek Windows 8 ) oryginalne płytki - software i reszte i wyskakuje mi komunikat żebym wpisał klucz .... po wpisaniu klucza dalej to samo . Dziwne to jest bo dzień wcześniej sprzedawca przy mnie grał na tym ale na swoim pc . CO MAM TERAZ ZROBIĆ ? rejestrować sie na stronce AKAI i czekać na przysłanie klucza ? czy wywalić te maszynkę na śmietnik ? . Pierwszy raz kupiłem MPC i jestem Zielony w temacie ... Pomóżcie Prosze bo dostane chyba wylewu ! Pozdrawiam wszystkich .
wolfset

Ziomuś pisz do przyjaciół z akai niech ci nowy klucz przyślą, o ile mnie pamięć nie myli każdy klucz ma ograniczoną ilość aktywacji. Pozdrówka
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

Jaki związek ma ostatnie pytanie z całym wątkiem?

Obrazek
Zablokowany