Jak najlepiej zebrać dzwięk z gitary akustycznej?
Próbowałem przez standardowy mic i Adobe Auditions- jakość tragiczna, podpinając gitarę do kompa zadowalająca, ale nienadająca się do puszczenia
Wyprowadźcie mnie z błędu bo wykminiłem, że potrzebuję profesjonalnego mikrofonu..
Lepsze sposoby zawsze na propsie
Gitara + Fl
-
- Padawan
Gitara jest akustyczna, z przetwornikiem, który podpinany jest do kompa pod wejscie mic. i w ten sposób próbowałem nagrywać, ale jakość jest marna (możliwe że to wina zbierania dźwięków z gitary przez przetwornik). Niedługo będe miał okazję pracować na dobrej elektrycznej, więc możliwe że to się poprawi. Ale nie o tym.Przem wrote:Trochę mało informacji..
Wychodzi na to, że masz gitarę elektroakustyczną skoro podpinasz ją do kompa.
Jaki mikrofon dobrać, zeby najlepiej nagrać? Czy oprócz samego mikrofonu czegoś dodatkowo potrzebuje (czegoś do tłumienia, żeby nie było słychać uderzeń o struny itp)?
- whiterabbit
- Pad1
Zapodaj kawałek tego nagrania, chociaż z 10sekundGrzebyk wrote: jakość jest marna (możliwe że to wina zbierania dźwięków z gitary przez przetwornik).
https://soundcloud.com/follow-the-white-rabbit-1" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow