Gitara + Fl

Miks, mastering, etc.
Post Reply
Grzebyk
Padawan

Jak najlepiej zebrać dzwięk z gitary akustycznej?
Próbowałem przez standardowy mic i Adobe Auditions- jakość tragiczna, podpinając gitarę do kompa zadowalająca, ale nienadająca się do puszczenia :niepewny:
Wyprowadźcie mnie z błędu bo wykminiłem, że potrzebuję profesjonalnego mikrofonu..
Lepsze sposoby zawsze na propsie :V
dudi
Pad16

Grzebyk wrote:Wyprowadźcie mnie z błędu bo wykminiłem, że potrzebuję profesjonalnego mikrofonu..
Tu nie jesteś w błędzie, bo słabej jakości mikrofon = słaba jakość nagrania.
Przem
Pad1

Trochę mało informacji..
Wychodzi na to, że masz gitarę elektroakustyczną skoro podpinasz ją do kompa.

1. Jaka gitara?
2. Jak podpinasz do kompa - line in? mic?
3. Jakiś interfejs?
Grzebyk
Padawan

Przem wrote:Trochę mało informacji..
Wychodzi na to, że masz gitarę elektroakustyczną skoro podpinasz ją do kompa.
Gitara jest akustyczna, z przetwornikiem, który podpinany jest do kompa pod wejscie mic. i w ten sposób próbowałem nagrywać, ale jakość jest marna (możliwe że to wina zbierania dźwięków z gitary przez przetwornik). Niedługo będe miał okazję pracować na dobrej elektrycznej, więc możliwe że to się poprawi. Ale nie o tym.
Jaki mikrofon dobrać, zeby najlepiej nagrać? Czy oprócz samego mikrofonu czegoś dodatkowo potrzebuje (czegoś do tłumienia, żeby nie było słychać uderzeń o struny itp)?
whiterabbit
Pad1

Grzebyk wrote: jakość jest marna (możliwe że to wina zbierania dźwięków z gitary przez przetwornik).
Zapodaj kawałek tego nagrania, chociaż z 10sekund
https://soundcloud.com/follow-the-white-rabbit-1" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Post Reply