Witam,
Ostatnio jakiś czas temu napisałem na stronie post dotyczący przetłumaczenia instrukcji z j.ang na nasz język ojczysty i stwierdziłem, że jednak mija się to z celem ze względu na ilość stron. Przy koszcie nawet 5 zł ( co jest niemożliwe ) musielibyśmy zapłacić około 1000 zł za instrukcję, a wątpię, że zbierzemy tyle kasy. A więc pomysł jest następujący, zbierzmy wszystkich chętnych, którzy znają angielski wystarczająco i podzielmy się stronami do przetłumaczenia, np. Ja od 1 do 40, ktoś inny od 40 do 80 itp. Ułatwieniem będzie fakt, iż mamy w instrukcji dużo ilustracji więc bierzmy się za to, a Renia stanie się łatwiejsza w obsłudze i potem dalej "będziemy kopać w tej zajebistej kopalni" hehe Kto jest chętny, niech napisze w poście pod tematem, instrukcja będzie dostępna tylko dla Nas, natomiast tym, którzy jej nie chcieli tłumaczyć będziemy mogli ją tylko sprzedać
AKAI MPC RENAISSANCE - Będzie instrukcja w j.pol.
- moskwa96
- Pad4
Może warto sprawdzić, czy dystrybutor akai byłby zainteresowany zasponsorowaniem naszej ewentualnej pracy. Teoretycznie wprowadzając produkt na polski rynek ma obowiązek dostarczyć Polska instrukcje.
Ewentualna umowa o dzieło mogła by być skonstruowana w sposób bezpieczny dla dystrybutora, aby rozwiać wątpliwości związane z tym ze nie jesteśmy profesjonalnym biurem tłumaczeń.
Jeżeli odezwie sie co najmniej 5 osób chętnych do tlumaczenia, to mogę rozpocząć rozmowy z dystrybutorem w tej sprawie. Do faktycznej realizacji projektu trzeba jednak znaleźć około 10 osób, bo należy założyć, ze co najmniej połowa sie zapewne wysypie w trakcie trwania projektu.
Ewentualna umowa o dzieło mogła by być skonstruowana w sposób bezpieczny dla dystrybutora, aby rozwiać wątpliwości związane z tym ze nie jesteśmy profesjonalnym biurem tłumaczeń.
Jeżeli odezwie sie co najmniej 5 osób chętnych do tlumaczenia, to mogę rozpocząć rozmowy z dystrybutorem w tej sprawie. Do faktycznej realizacji projektu trzeba jednak znaleźć około 10 osób, bo należy założyć, ze co najmniej połowa sie zapewne wysypie w trakcie trwania projektu.