Kupno MPC 1000 - co doradzicie?

Dział poświęcony systemowi stworzonemu przez 'JJ'.
ODPOWIEDZ
Dzonny
Padawan

Siemandero!

Mam rozkminkę odnośnie zakupu tysiaka, mam nadzieję, że doradzicie :)
Dostałem ofertę kupna używki po serwisie (więc wszystko bangla) za 1900 zł. Już się podjarałem, że sprzęt w super stanie i miałem kupować, ale zerknąłem wczoraj na allegro i się powstrzymałem, bo nie dość, że jest wystawionych aż 5 sztuk MPC 1000, to za wyjątkiem jednej aukcji za 2150 zł (wtf?) są do wyrwania sztuki za 1500-1600 zł (podobno też stan b. dobry).
No i się zastanawiam czy brać to za 1900 zika po serwisie, czy brać takie za 1500 złociszy i gdyby coś było nie halo, to serwisować (ewentualnie zwracać jako niezgodność towaru z opisem).

Co myślicie? Ile Waszym zdaniem warto wyłożyć na tysiączka w bardzo dobrym stanie technicznym i wizualnym?
Awatar użytkownika
siemasz3
Pad6

Kup ode mnie za £380 - dostaniesz jjos2xl, 200 stron podręcznika, 2 karty z samplami nowojorsko-kalifornijskimi i kejsa żeby Ci łatwo to było nieść - tyle mogę doradzić ;)
https://soundcloud.com/maciek1982" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Awatar użytkownika
JackNigga
Pad2

jeśli decydujesz się na tysiaka to pamiętaj, że bezpieczniej jest kupić wersję czarną. Niektóre niebieskie tysiaki czasami posiadały wadę padów, która w czarnych została wyeliminowana. Poza tym czarny nie różni się od niebieskich niczym więcej prócz kolorem. Aha, i niekażdy czarny tysiak ma nowe pady, to też trzeba sprawdzić, już kiedyś chyba o tym pisałem, jest jakiś numer seryjny powyżej którego wszystkie czarne tysiaki mają upgrade'owane pady.
Różnica polegała na tym, że stare pady były na osobnych płaszczyznach i często były z nimi problemy, a nowe pady są na jednej płaszczyźnie, przez co jak złapiesz pad w palce od góry za jego kanty i nim poruszasz we wszystkie strony, a pad obok też się trochę rusza, to znak, że pady są ulepszone. To taki sposób na sprawdzenie bez zdejmowania obudowy.
Awatar użytkownika
SoEmBeat
Pad1

(21)K10707022305506. Ten i każdy numer większy od tego ma nowe pady.
Awatar użytkownika
Blizzz
Padawan

Ja swoją wziąłem za 1,2 k, dostałem płatny Jjos, 2 karty pamięci, nowe i stare pady. W sumie trafilem dobra sztukę i działa jak nalezy, żadnych problemów do tej pory nie miałem. Poza tym ze jeden pin sie wygial w czytniku karty pamięci ale w niczym to nie przeszkadza, a i tak docelowo chce tam włożyć dysk.
ODPOWIEDZ