Siemandero!
Mam rozkminkę odnośnie zakupu tysiaka, mam nadzieję, że doradzicie
Dostałem ofertę kupna używki po serwisie (więc wszystko bangla) za 1900 zł. Już się podjarałem, że sprzęt w super stanie i miałem kupować, ale zerknąłem wczoraj na allegro i się powstrzymałem, bo nie dość, że jest wystawionych aż 5 sztuk MPC 1000, to za wyjątkiem jednej aukcji za 2150 zł (wtf?) są do wyrwania sztuki za 1500-1600 zł (podobno też stan b. dobry).
No i się zastanawiam czy brać to za 1900 zika po serwisie, czy brać takie za 1500 złociszy i gdyby coś było nie halo, to serwisować (ewentualnie zwracać jako niezgodność towaru z opisem).
Co myślicie? Ile Waszym zdaniem warto wyłożyć na tysiączka w bardzo dobrym stanie technicznym i wizualnym?
Kupno MPC 1000 - co doradzicie?
- siemasz3
- Pad6
Kup ode mnie za £380 - dostaniesz jjos2xl, 200 stron podręcznika, 2 karty z samplami nowojorsko-kalifornijskimi i kejsa żeby Ci łatwo to było nieść - tyle mogę doradzić
https://soundcloud.com/maciek1982" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
- JackNigga
- Pad2
jeśli decydujesz się na tysiaka to pamiętaj, że bezpieczniej jest kupić wersję czarną. Niektóre niebieskie tysiaki czasami posiadały wadę padów, która w czarnych została wyeliminowana. Poza tym czarny nie różni się od niebieskich niczym więcej prócz kolorem. Aha, i niekażdy czarny tysiak ma nowe pady, to też trzeba sprawdzić, już kiedyś chyba o tym pisałem, jest jakiś numer seryjny powyżej którego wszystkie czarne tysiaki mają upgrade'owane pady.
Różnica polegała na tym, że stare pady były na osobnych płaszczyznach i często były z nimi problemy, a nowe pady są na jednej płaszczyźnie, przez co jak złapiesz pad w palce od góry za jego kanty i nim poruszasz we wszystkie strony, a pad obok też się trochę rusza, to znak, że pady są ulepszone. To taki sposób na sprawdzenie bez zdejmowania obudowy.
Różnica polegała na tym, że stare pady były na osobnych płaszczyznach i często były z nimi problemy, a nowe pady są na jednej płaszczyźnie, przez co jak złapiesz pad w palce od góry za jego kanty i nim poruszasz we wszystkie strony, a pad obok też się trochę rusza, to znak, że pady są ulepszone. To taki sposób na sprawdzenie bez zdejmowania obudowy.
- Blizzz
- Padawan
Ja swoją wziąłem za 1,2 k, dostałem płatny Jjos, 2 karty pamięci, nowe i stare pady. W sumie trafilem dobra sztukę i działa jak nalezy, żadnych problemów do tej pory nie miałem. Poza tym ze jeden pin sie wygial w czytniku karty pamięci ale w niczym to nie przeszkadza, a i tak docelowo chce tam włożyć dysk.