Zgranie songu

Pytania i opinie dotyczące MPC500.
ODPOWIEDZ
Vassaris
Padawan

Witam

Mogłby mi ktoś wyjasnic w czym jest problem? Mianowicie wtedy kiedy zgram juz gotowe sekwencje w całość czyli song, a poźniej przypisze juz do danego pada żeby to zapisac, a jak już zapisze to ten mój utwór słychac jest tylko w jednym głośniku bez mocy w ogole, chociaż przed przypisaniem tego do pada wszystko hula jak należy. Musze cos przestawic w opcjach czy co? bede wdzieczny jesli ktoś mi to wytłumaczy ;D
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

Dziwna sprawa. Masz rozszerzony ram?
Vassaris
Padawan

nie mam, gdzieś na dniach mi przyjdzie dopiero
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

Jak nie masz rozszerzonego ramu, to zobacz ile masz dostępnego miejsca i ile chcesz nagrać.
Vassaris
Padawan

wybacz ignorancje, ale jak to sprawdzić? :P chodzi o status?
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

Nie może być za łatwo. Leć do manuala.

Zmierzam generalnie do tego, czy czasem nie przekraczasz czasu, który możesz wykorzystać i MPC przy tym szaleje. Zrób songa z jednej krótkiej sekwencji i zobacz czy sprawa ma się tak samo czy będzie dobrze.
Vassaris
Padawan

zawsze nagrywam tyle na ile mi mpc pozwala tj. jakos od 20 kilku do 30 kilku sekund zależnie od sekwencji, pozniej sama stopoje i pyta do ktorego pada przypisac. Nagrałem nie dawno jedna prostą sekwencje, zmieniłem ją w song i znowu jest to samo. Probowałem efektami sie bawic i roznymi opcjami ale nic to nie zmienia, ale jesli chodzi o to to mpc zapamiętuje wszystkie zmiany jakie sie do niej nanosi, bo moze cos kiedys przestawilem i w tym jest problem?
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

Kiedyś rozmawiałem z kimś o takim dylemacie i wtedy doszliśmy do problemu z RAMem. Z tym, że tam problem był bardziej złożony, bo najpierw musieliśmy wyeliminować wadliwą kość, a później jeszcze powalczyć z konwertowaniem. Wiem, że MPC sama stopuje, ale nie powinna sama zmieniać żadnych ustawień stąd propozycja nagrania songa tak, żeby zatrzymała się zanim skończy się miejsce.
Vassaris
Padawan

Zrobilem tak jak napisałeś i pomogło :D po przypisaniu do pada gra szeroko, ale ciszej, tylko tak ma być pewnie. Wielkie dzięki za pomoc :D
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

Spoko. To jest jakiś bug w MPC, ale najważniejsze, że się udało.
ODPOWIEDZ