Mogłby mi ktoś wyjasnic w czym jest problem? Mianowicie wtedy kiedy zgram juz gotowe sekwencje w całość czyli song, a poźniej przypisze juz do danego pada żeby to zapisac, a jak już zapisze to ten mój utwór słychac jest tylko w jednym głośniku bez mocy w ogole, chociaż przed przypisaniem tego do pada wszystko hula jak należy. Musze cos przestawic w opcjach czy co? bede wdzieczny jesli ktoś mi to wytłumaczy
Zmierzam generalnie do tego, czy czasem nie przekraczasz czasu, który możesz wykorzystać i MPC przy tym szaleje. Zrób songa z jednej krótkiej sekwencji i zobacz czy sprawa ma się tak samo czy będzie dobrze.
zawsze nagrywam tyle na ile mi mpc pozwala tj. jakos od 20 kilku do 30 kilku sekund zależnie od sekwencji, pozniej sama stopoje i pyta do ktorego pada przypisac. Nagrałem nie dawno jedna prostą sekwencje, zmieniłem ją w song i znowu jest to samo. Probowałem efektami sie bawic i roznymi opcjami ale nic to nie zmienia, ale jesli chodzi o to to mpc zapamiętuje wszystkie zmiany jakie sie do niej nanosi, bo moze cos kiedys przestawilem i w tym jest problem?
Kiedyś rozmawiałem z kimś o takim dylemacie i wtedy doszliśmy do problemu z RAMem. Z tym, że tam problem był bardziej złożony, bo najpierw musieliśmy wyeliminować wadliwą kość, a później jeszcze powalczyć z konwertowaniem. Wiem, że MPC sama stopuje, ale nie powinna sama zmieniać żadnych ustawień stąd propozycja nagrania songa tak, żeby zatrzymała się zanim skończy się miejsce.