Witam !
Jestem "świeżym" użytkownikiem tego forum , jak i również mojego akai mpk 225 więc proszę uprzejmie o oszczędzenie sobie negatywnych uwag odnośnie posta
Od niedawna korzystam z mojej klawiatury , podłączonej do Fl studio. Dotychczas proces przebiegał wspaniale i bez zakłóceń , jednakże po wykonaniu mojego ostatniego projektu pojawił się poważny problem - wygląda na to że program zmienia mi wysokość dziweku poszczególnych elementów utworu np linii pianinka lub basu.Szukałem długo przyczyny i dopiero dziś zorientowałem się ,że problem jest bezpośrednio powiązany z moją klawiaturą ! Dzieje się tak podczas używania programu z uruchomionym akai , bez niego jest ok.
Spotkał się ktoś z szanownych użytkowników z podobnym problemem ? Jeśli tak to bardzo proszę o jakiekolwiek wskazówki... sam już załamuje ręce nad poszukiwaniem rozwiązania po internecie.
Pozdrawiam
Mpk225 Irytujący problem z pitchem .
Któreś z magicznych pokrętę jest pewnie uszkodzone i wysyła sygnał do Fl. Sprawdź co tam masz podpisane w Fl pod pitch i możesz albo naprawić albo odpisać uszkodzony wihajster
-
- Moderator
Masz 2 pokretla po lewej stronie klawiszy. Jedno to kółko pitch drugie modulacji. Daj je na dół [tzn opusc je] i daj znac czy sie cos zmienilo bo według mnie kolko modulacji masz aktywne i przez to moze ci wariowac jezeli to nie pomoze to musisz odfiltrowac pitch poprostu
No tak jak myślałem, dobrze, że to nie jakieś stałe uszkodzenie bo by Ci jedno pokrętło. Pozostaje mi życzyć dobrej zabawy pozdro