Nowy sampler od akai... Akai MPX16

Wszelkie inne samplery (Akai S, E-mu, Roland, etc.)
Post Reply
OZbeer
Pad3

Siemanko :D
Co myślicie o tym sprzęcie? Może stanowić alternatywę dla mpc500 czy raczej w to wątpicie ;) ?
Mi takie coś by nawet leżało tylko znalazłem dopisek że zasilany przez USB... Mam nadzieję że do zabawy na takim czymś nie będzie potrzebny komputer tak jak w przypadku "mpc" Renaissance... Pozdrópwki Yo >< https://www.youtube.com/watch?v=BafAMQUbz0U" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
"Jestem fetyszystą... lubię dobrą stopę"
hugiz
Pad3

Będzie potrzebny komputer :)

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
http://www.hugizbeats.com/" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
wolfset

porównywać mpx'a z mpc to jak porównywać minimoga z keyboardem za 200 pln :D
OZbeer
Pad3

wolfset wrote:porównywać mpx'a z mpc to jak porównywać minimoga z keyboardem za 200 pln :D
Myślałem może że ten mpx to będzie taki flagowiec tej serii :D ...
wolfset

No mi to raczej wygląda na zabawkę ;) ewentualnie prosty sampler dla dj'ów grających na żywca ;) pomysł wstawienia mikrofonu, to trochę brecht, tak jak by chcieć wykorzystywać sample nagrane telefonem ;) podobnie rzeczy się mają z drum maszynką wolf rhythm, raczej w studiu nie znajdzie zastosowania ;) no chyba, że będzie brzmiał jak roland tr 808, ale raczej wątpię ;) ale trzeba przyznać, że na oko te nowe zabaweczki wyglądają na dość mocne. A może się mylę i dostaniemy od akai zajebiaszczy analogowy stuff :D oby !!!
OZbeer
Pad3

wolfset wrote: podobnie rzeczy się mają z drum maszynką wolf rhythm zajebiaszczy
Mi się ten groovebox nie widzi :( ... Słyszałem że te drewniane wykończenie po bokach to zwykły plastyk oklejony czy pomalowany na kolorek drewna :D ...Polityka akai mnie zawodzi ostatnio C=(
lcaise
Pad1

a ja wlasnie czekam na wolfa ... ponoc ma byc analogowy
dudi
Pad16

No ma, gdzies mielismy watek i o nim :)
SkynetHeadquarters
Padawan

Mpx to wogole nie jest sampler tylko sample player, mialem toto przez chwile i jest to poprostu badziew :)
Nie kupuje sample packow do samplera :p
MadBullBeats
Pad6

Nie odkopuj takich staroci :( ,swoją drogą to powinna być jakaś informacja dla nowych forumowiczów ocb z tym :V
pietruh
Pad12

Jeżeli ma coś ciekawego do napisania to w sumie można przymknąć oko :P
We can play in the graveyard
Dream about joining in
Post Reply