Siema
tak troche z innej beczki, ale jestem ciekaw waszych reakcji. Mianowicie ostatnio jak pewnie wiecie Kamil Stoch został mistrzem świata. Chodzi mi o to czy Wy też kibicujecie polakom w sporcie? Interesujecie się sportem? CZY JAK SŁUCHACIE PÓŹNIEJ TAKIEGO KOMENTARZA:
[youtube][/youtube]
to też Was ciary przechodzą?
Ja wiem, że to trochę sezonowe bo na co dzień nie interesuję się skokami, ale nie uważam że to powód do wstydu. Jaram się każdym triumfem polski w sporcie i cieszy mnie każde info o zwycięstwie.
Ale meritum to miałem na euro przy tym filmiku:
[youtube][/youtube]
ale to chyba też dlatego, że sam oglądałem ten mecz w amfiteatrze w Koszalinie wypełnionym po brzegi i darłem ryja chyba jeszcze głośniej : D
Czy czujecie się patriotami?
POLSKA!
KIBIC!
- dudi
- Pad16
Przechodzą, przechodzą, chociaż końcówka o upadaniu i o najpiękniejszym zawodniku była nawet zbyt emocjonalna haha
Nie jestem osobiście jakimś turbo zagorzałym fanem żadnej dyscypliny, kiedyś bardzo mocno jarałem się piłką nożną, miałem okazję grać w 3 ligowej drużynie w wieku chyba 13 lat (ile to już czasu minęło), gdzieś tam pojeździłem na jakieś zgrupowania kadry wojewódzkiej coś, ale karierę zblokował mi trener, bo mu się hajsy nie zgadzały i tak stałem się zgorzkniałym "dziadkiem" sączącym cierpkie historie o swej przeszłości ahaha
Jakby ktoś obrażał mój kraj i Polaków to w pysk bym dał, ale czy to oznacza, że jestem patriotą, to sam nie wiem. Wiem za to, że jestem wewnętrznie dumny jak, któryś z naszych rodaków osiąga sukcesy na skalę światową. Nieważne czy to w sporcie, w muzyce, w filmie, w nauce, czy na jakimkolwiek innym polu.
Nie jestem osobiście jakimś turbo zagorzałym fanem żadnej dyscypliny, kiedyś bardzo mocno jarałem się piłką nożną, miałem okazję grać w 3 ligowej drużynie w wieku chyba 13 lat (ile to już czasu minęło), gdzieś tam pojeździłem na jakieś zgrupowania kadry wojewódzkiej coś, ale karierę zblokował mi trener, bo mu się hajsy nie zgadzały i tak stałem się zgorzkniałym "dziadkiem" sączącym cierpkie historie o swej przeszłości ahaha
Jakby ktoś obrażał mój kraj i Polaków to w pysk bym dał, ale czy to oznacza, że jestem patriotą, to sam nie wiem. Wiem za to, że jestem wewnętrznie dumny jak, któryś z naszych rodaków osiąga sukcesy na skalę światową. Nieważne czy to w sporcie, w muzyce, w filmie, w nauce, czy na jakimkolwiek innym polu.
- b0b
- Pad7
I piona! o to chodzi ja to uważam za patriotyzm !dudi pisze:Jakby ktoś obrażał mój kraj i Polaków to w pysk bym dał, ale czy to oznacza, że jestem patriotą, to sam nie wiem. Wiem za to, że jestem wewnętrznie dumny jak, któryś z naszych rodaków osiąga sukcesy na skalę światową. Nieważne czy to w sporcie, w muzyce, w filmie, w nauce, czy na jakimkolwiek innym polu.
Hahaha dokładnie tak Ale właśnie w takich chwilach można sobie pozwolić popuścić wodze fantazjidudi pisze:chociaż końcówka o upadaniu i o najpiękniejszym zawodniku była nawet zbyt emocjonalna haha
- aaadi
- Pad1
nie "patriotyzm to nie !@#$%^&* w łeb gościowi nie stąd, .. , patriotyzm jest wtedy kiedy słysząc hymn klękasz i płaczesz z dumy" cytat, który (subiektywnie) idealnie ukazuje znaczenie tego słowadudi pisze:Jakby ktoś obrażał mój kraj i Polaków to w pysk bym dał, ale czy to oznacza, że jestem patriotą, to sam nie wiem.
a co do kibicowania , należę do większości . czyli sezonowo
- dudi
- Pad16
Nie miałem na myśli "gościa nie stąd", wyraziłem dość jasno, że chodzi o tego, kto obraża mój kraj i rodaków. A co do klękania i płakania to podpada to trochę bardziej pod nacjonalizm niż patriotyzm O ile jestem w stanie zrozumieć "płakanie z dumy" jako metaforę, o tyle klękanie przy hymnie wstać to i owszem, ale żeby od razu padać na kolana przed mazurkiem "_aaadi pisze:nie "patriotyzm to nie !@#$%^&* w łeb gościowi nie stąd, .. , patriotyzm jest wtedy kiedy słysząc hymn klękasz i płaczesz z dumy" cytat, który (subiektywnie) idealnie ukazuje znaczenie tego słowa