KIBIC!

czyli pierdzioszenie o szopenie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
b0b
Pad7

Siema

tak troche z innej beczki, ale jestem ciekaw waszych reakcji. Mianowicie ostatnio jak pewnie wiecie Kamil Stoch został mistrzem świata. Chodzi mi o to czy Wy też kibicujecie polakom w sporcie? Interesujecie się sportem? CZY JAK SŁUCHACIE PÓŹNIEJ TAKIEGO KOMENTARZA:

[youtube][/youtube]

to też Was ciary przechodzą? :D

Ja wiem, że to trochę sezonowe bo na co dzień nie interesuję się skokami, ale nie uważam że to powód do wstydu. Jaram się każdym triumfem polski w sporcie i cieszy mnie każde info o zwycięstwie.

Ale meritum to miałem na euro przy tym filmiku:
[youtube][/youtube]

ale to chyba też dlatego, że sam oglądałem ten mecz w amfiteatrze w Koszalinie wypełnionym po brzegi i darłem ryja chyba jeszcze głośniej : D

Czy czujecie się patriotami?

POLSKA!
Ostatnio zmieniony 01 mar 2013, 10:39 przez dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprawiłem pierwszego linka
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

Przechodzą, przechodzą, chociaż końcówka o upadaniu i o najpiękniejszym zawodniku była nawet zbyt emocjonalna ;> haha
Nie jestem osobiście jakimś turbo zagorzałym fanem żadnej dyscypliny, kiedyś bardzo mocno jarałem się piłką nożną, miałem okazję grać w 3 ligowej drużynie w wieku chyba 13 lat (ile to już czasu minęło), gdzieś tam pojeździłem na jakieś zgrupowania kadry wojewódzkiej coś, ale karierę :P zblokował mi trener, bo mu się hajsy nie zgadzały :/ i tak stałem się zgorzkniałym "dziadkiem" sączącym cierpkie historie o swej przeszłości ahaha

Jakby ktoś obrażał mój kraj i Polaków to w pysk bym dał, ale czy to oznacza, że jestem patriotą, to sam nie wiem. Wiem za to, że jestem wewnętrznie dumny jak, któryś z naszych rodaków osiąga sukcesy na skalę światową. Nieważne czy to w sporcie, w muzyce, w filmie, w nauce, czy na jakimkolwiek innym polu.
Awatar użytkownika
b0b
Pad7

dudi pisze:Jakby ktoś obrażał mój kraj i Polaków to w pysk bym dał, ale czy to oznacza, że jestem patriotą, to sam nie wiem. Wiem za to, że jestem wewnętrznie dumny jak, któryś z naszych rodaków osiąga sukcesy na skalę światową. Nieważne czy to w sporcie, w muzyce, w filmie, w nauce, czy na jakimkolwiek innym polu.
I piona! o to chodzi :D ja to uważam za patriotyzm :D!
dudi pisze:chociaż końcówka o upadaniu i o najpiękniejszym zawodniku była nawet zbyt emocjonalna ;> haha
Hahaha dokładnie tak :D Ale właśnie w takich chwilach można sobie pozwolić popuścić wodze fantazji :D
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

:)
mam nadzieję, że on popuścił... tylko wodze fantazji :P śmiejemy się, ale komentatorzy w tych emocjach nieraz takie mistrzowskie kwiatki sadzą, że najlepszy komik by na to nie wpadł
Awatar użytkownika
aaadi
Pad1

dudi pisze:Jakby ktoś obrażał mój kraj i Polaków to w pysk bym dał, ale czy to oznacza, że jestem patriotą, to sam nie wiem.
nie :D "patriotyzm to nie !@#$%^&* w łeb gościowi nie stąd, .. , patriotyzm jest wtedy kiedy słysząc hymn klękasz i płaczesz z dumy" cytat, który (subiektywnie) idealnie ukazuje znaczenie tego słowa

a co do kibicowania , należę do większości . czyli sezonowo :D
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

aaadi pisze:nie :D "patriotyzm to nie !@#$%^&* w łeb gościowi nie stąd, .. , patriotyzm jest wtedy kiedy słysząc hymn klękasz i płaczesz z dumy" cytat, który (subiektywnie) idealnie ukazuje znaczenie tego słowa
Nie miałem na myśli "gościa nie stąd", wyraziłem dość jasno, że chodzi o tego, kto obraża mój kraj i rodaków. A co do klękania i płakania to podpada to trochę bardziej pod nacjonalizm niż patriotyzm :P O ile jestem w stanie zrozumieć "płakanie z dumy" jako metaforę, o tyle klękanie przy hymnie ;> wstać to i owszem, ale żeby od razu padać na kolana przed mazurkiem "_
ODPOWIEDZ