Zainteresowania i życie po za muzyką!

czyli pierdzioszenie o szopenie
piotrek
Pad2

yopietri pisze:
EasyB pisze:gotowanie to także moja pasja, z resztą zarobkowa.. dodać do tego rodzinke i na nic więcej czasu nie ma :)
Rozumiem że gotujecie bity? ;>
haha :D głownie
A poza bitami to idę właśnie na studia gastronomiczne, więc za niedługo też to się stanie moim zarobkiem ;)
EasyB
Pad5

Zastanow sie dwa razy.. To praca na dwa etaty.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
DirtyDrumzStudio
Moderator

Dawno mnie tu nie było patrzę a tu taki ciekawy wątek :D

Jeżeli chodzi o mnie to mam 4 pasje które mi wypełniaja czas wolny a mianowicie:

1. Polityka - Jestem członkiem jednej z prawicowych partii na Polskiej scenie politycznej i staram sie aktywnie uczestniczyć w życiu "politycznym" [czyli chodzenie na debaty, zbieranie podpisów itp itd]

2. Sport - Kiedyś leser który miał zagrożenie z wychowania fizycznego w Liceum dziś zapalony sportowiec [kulturystyka/sporty siłowe i powoli przymierzam sie do nauki sztuk walki]

3. Książki / Czytanie - Zbieram i czytam [rzecz jasna]. Główne "nurty" jakie można spotkać w mojej biblioteczce to: Historia, Polityka, Fantasy [Szczególnie Polskie fantasy w wykonaniu Andrzeja Pilipiuka czy Jacka Piekary ale Angielskie w wykonaniu H.P. Lovecrafta ubóstwiam] oraz horrory.

4. Ekonomia - Takie zainteresowanie od czasów Liceum które mnie nie jako popchneło do 1wszej "zajawki" jaką jest Polityka
Awatar użytkownika
yopietri
Pad2

DirtyDrumzStudio pisze:Dawno mnie tu nie było patrzę a tu taki ciekawy wątek :D

Jeżeli chodzi o mnie to mam 4 pasje które mi wypełniaja czas wolny a mianowicie:

1. Polityka - Jestem członkiem jednej z prawicowych partii na Polskiej scenie politycznej i staram sie aktywnie uczestniczyć w życiu "politycznym" [czyli chodzenie na debaty, zbieranie podpisów itp itd]

2. Sport - Kiedyś leser który miał zagrożenie z wychowania fizycznego w Liceum dziś zapalony sportowiec [kulturystyka/sporty siłowe i powoli przymierzam sie do nauki sztuk walki]

3. Książki / Czytanie - Zbieram i czytam [rzecz jasna]. Główne "nurty" jakie można spotkać w mojej biblioteczce to: Historia, Polityka, Fantasy [Szczególnie Polskie fantasy w wykonaniu Andrzeja Pilipiuka czy Jacka Piekary ale Angielskie w wykonaniu H.P. Lovecrafta ubóstwiam] oraz horrory.

4. Ekonomia - Takie zainteresowanie od czasów Liceum które mnie nie jako popchneło do 1wszej "zajawki" jaką jest Polityka
Bierz się za coś typu boks, muay thai (boks tajski czyli boksowanie, kopanie, łokcie, kolana. Serdecznie poleca zeszłoroczny mistrz Polski yopietri) MMA (kiedyś byłem na kilku treningach i fajna sprawa się lać w każdej płaszczyźnie) lub bjj (brazylijskie jujitsu czyli dzwignie, duszenia, kulanie się = dużo myślenia na macie a efektywny bardzo bardzo) Pozdro! :D
DirtyDrumzStudio
Moderator

Dzięki za wskazówki ale ze względu na to czego doświadczyłem w życiu chce zacząć od defensywy czyli od krav magi. Na MMA jeszcze przyjdzie czas ;)
Awatar użytkownika
yopietri
Pad2

DirtyDrumzStudio pisze:Dzięki za wskazówki ale ze względu na to czego doświadczyłem w życiu chce zacząć od defensywy czyli od krav magi. Na MMA jeszcze przyjdzie czas ;)
Też fajnie, tylko możesz się troszkę zawieść. Filmy na youtube i pokazówki instruktażowe odbiegają od realnej sytuacji zagrożenia ale może akurat Ci się spodoba, pozdrówki i powodzenia! :)
piotrek
Pad2

EasyB pisze:Zastanow sie dwa razy.. To praca na dwa etaty.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
niestety wiem... ale praca kreatywna i z przyszłością.
Awatar użytkownika
MARKOWY
Zwycięzca Ligi Bitów

To i jo dodam coś o sobie :)
Muzyka jest moją chyba największą pasją, pomimo że nie poświęcam jej już tyle czasu co kiedyś to ciągle potrafie się zasiedzieć do późnych godzin i chodzić niewyspany :) Wszystko mi się kręci wokół niej, nie tylko produkcja, ale i ciągłe uczenie się technik mixu, masteringu, skreczowania itp... W pracy jestem też akustykiem.

A tak poza tym, równie ważną, bo od tego się zaczęła moja przygoda z muzyką jest BBOYING. Tańczę już ponad 16 lat. Jest to ciężki temat, ale ciągle uczę się nowych numerów.
Oczywiście żeby tańczyć trzeba miec formę, więc dochodzi systematyczne ćwiczenie (siłowe i lekka kalistenika) oraz rozciąganie. 33 lata to nie jest już najlepszy wiek na szybki progress w Breaku, poza tym prowadzę zajęcia dla dzieciaków.
Kolejną rzeczą jest zajawka na motoryzację, zwłaszcza japońską motoryzację. W zależności od możliwości finansowych staram się odbudowywać powoli swojego klasyka jakim jest CRX z 91 roku - marzenie z dzieciństwa.
Z rzeczy mniejszych, rysowanie (tradycyjne) i grafika, którą chcę się zająć bardziej zawodowo (projektowanie logotypów / identyfikacji wizualnych) oraz kaligrafia. Sory za przynudzenie :)
https://soundcloud.com/markowe-bity" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Awatar użytkownika
yopietri
Pad2

MARKOWY pisze:To i jo dodam coś o sobie :)
Muzyka jest moją chyba największą pasją, pomimo że nie poświęcam jej już tyle czasu co kiedyś to ciągle potrafie się zasiedzieć do późnych godzin i chodzić niewyspany :) Wszystko mi się kręci wokół niej, nie tylko produkcja, ale i ciągłe uczenie się technik mixu, masteringu, skreczowania itp... W pracy jestem też akustykiem.

A tak poza tym, równie ważną, bo od tego się zaczęła moja przygoda z muzyką jest BBOYING. Tańczę już ponad 16 lat. Jest to ciężki temat, ale ciągle uczę się nowych numerów.
Oczywiście żeby tańczyć trzeba miec formę, więc dochodzi systematyczne ćwiczenie (siłowe i lekka kalistenika) oraz rozciąganie. 33 lata to nie jest już najlepszy wiek na szybki progress w Breaku, poza tym prowadzę zajęcia dla dzieciaków.
Kolejną rzeczą jest zajawka na motoryzację, zwłaszcza japońską motoryzację. W zależności od możliwości finansowych staram się odbudowywać powoli swojego klasyka jakim jest CRX z 91 roku - marzenie z dzieciństwa.
Z rzeczy mniejszych, rysowanie (tradycyjne) i grafika, którą chcę się zająć bardziej zawodowo (projektowanie logotypów / identyfikacji wizualnych) oraz kaligrafia. Sory za przynudzenie :)
Obracam się w ekipie bboyów więc doceniam! Śmigasz w jakiejś załodze? :)
Bardzo fajnie że dłuższy post, doceniam na maxa. Piona!
Przem
Pad1

DirtyDrumzStudio pisze: Andrzeja Pilipiuka
Wędrowycz!
DirtyDrumzStudio
Moderator

Przem pisze:
DirtyDrumzStudio pisze: Andrzeja Pilipiuka
Wędrowycz!
Bimbrownik na propsie zawsze ale np takie "Kuzynki" są mega :D
Awatar użytkownika
AdeRbeats
Pad2

Ja dodam, że kiedyś byłem akwarystą :) miałem akwarium roślinne z razborami i krewetkami.
Specjalne jedzenie po 50 zl za 20g,nawozy, butla z co2, zewnętrzne filtry, oświetlenie
Co ciekawe akwa miało ok. 100l a filtracja na poziome 1200l/h [emoji14]
Wszytko ładnie pięknie aż pewnego dnia nie pizgło, byłem w takim stanie takiego załamania, że do tej pory nie zjem ryby [FACE WITH TEARS OF JOY]
Czasem chciałbym do tego wrócić... Ale rap zabieram mi tyle czasu, że niedałbym rady.
Obrazek
Edt. No i ćwiczenia, codziennie 1-2h
Stety bądź niestety zacząłem w pierwszym tygodniu a skończę w ostatnim, przynajmniej forma będzie całe życie :D
Jak to mówią, choroba nie wybiera
Awatar użytkownika
RSL
Pad1

O kurdełe, z rok nie wchodziłem na forum. :D Dorzuce się w sumie bo powoli znowi przekonuje się do rapu (tegoroczny kemp i koncert Piotrka Skały mnie zgniótł) i może spowrotem zacznę coś robić w tym kierunku.
W życiu codziennym w zasadzie jest mnóstwo rzeczy którymi się interesuje, głównie IT i technologie, komputerowe jak i maszyny (głównie robotyka). Bardzo mocno interesuje się szeroko pojętymi militariami - "do moich kolegów strzelano" bo uprawiam Airsoft, oprócz tego kolekcjonuje sprzęt wojskowy i strzelam sportowo z broni palnej. Oprócz tego kawał czasu siedziałem w graffiti, wholecar'y, wholetrain'y, panele itp. ;P Dodatkowo obracam się w temacie breaka, sam nie tańcze ale jaram się i jestem w miare obeznany w temacie, szerego moich najbliższych przyjaciów to bboye no i moja lepsza połówka iest bgirl więc jako tako mnie to dotyczy. :)
Awatar użytkownika
motycz
Padawan

Moim drugim hobby jest kolasrtwo. I to zarówno przed telewizorem jak i w realu.
Normalność jest linoskoczkiem nad otchłanią nienormalności.
Awatar użytkownika
yopietri
Pad2

RSL pisze:O kurdełe, z rok nie wchodziłem na forum. :D Dorzuce się w sumie bo powoli znowi przekonuje się do rapu (tegoroczny kemp i koncert Piotrka Skały mnie zgniótł) i może spowrotem zacznę coś robić w tym kierunku.
W życiu codziennym w zasadzie jest mnóstwo rzeczy którymi się interesuje, głównie IT i technologie, komputerowe jak i maszyny (głównie robotyka). Bardzo mocno interesuje się szeroko pojętymi militariami - "do moich kolegów strzelano" bo uprawiam Airsoft, oprócz tego kolekcjonuje sprzęt wojskowy i strzelam sportowo z broni palnej. Oprócz tego kawał czasu siedziałem w graffiti, wholecar'y, wholetrain'y, panele itp. ;P Dodatkowo obracam się w temacie breaka, sam nie tańcze ale jaram się i jestem w miare obeznany w temacie, szerego moich najbliższych przyjaciów to bboye no i moja lepsza połówka iest bgirl więc jako tako mnie to dotyczy. :)
za rajterstwo szanuje dożywotnio :P
ODPOWIEDZ