Kasety i kasety

Pozostały sprzęt przydatny w studio - mikrofony, harfy, gitary, kable, panele akustyczne, wzmacniacze, etc.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MadBullBeats
Pad6

YO - jakie są najlepsze kasety do nagrywek dostępne na rynku,jakie są różnice w dźwięku między tymi tanimi a drogimi - ?Nie mam pojęcia nic o kasetach i chciałbym,aby wypowiedział się ktoś kto nagrywał już tracki na kasety,główne założenie to ocieplenie dźwięku - Odtwarzacz to Tascam 112B - Dzięki
Awatar użytkownika
MadBullBeats
Pad6

Nie mogę już edytować więc,duża różnica jest między kasetą chromową a metalową ?Bo TDK MA60 drogie jak cholera,ale może warto,chodzi mi o jakość dzwięku,chciałbym uzyskać możliwie jak najlepszy dźwięk,są tu jacyś fani kaset którzy coś doradzą ?
Awatar użytkownika
MadBullBeats
Pad6

Magnet pociągnie nawet i tą metalową,a co do chromu jakie firmy najlepiej brać (TDK,Sony,Maxwell...)?Raczej 60tki wezmę,jeszcze widziałem jakieś kasety studyjne - dobry filmik @ttp,wcześniej widziałem inny gośiu porównywał właśnie kasety i ich rodzaje
LostInDigital

Mam w aucie kasety tdk chromowane, na które nagrywalem jakieś 20lat temu z winyli. Jak puszczam w aucie to się mnie pytają gdzie mam zmierkę schowaną. Dynamika i jakość jest super. Ceny tych kaset są miazdzace. 20 lat temu były tańsze.
Awatar użytkownika
MadBullBeats
Pad6

No właśnie raczej wezmę Tdk chromy,z opinii w necie wynika,że są bardzo dobre,a jeszcze pytanie posiada ktoś może kasetę Tdk pro SM,chciałbym wiedzieć jaka jest róznica między tą kasetą a normalnym chromem tej samej firmy - dzięki
LostInDigital

Kiedyś widziałem wykresy dynamiki i pasma przenoszenia tych kaset. Znalazłem przypadkowo na necie. Na jakimś bodajże szwedzkim forum. Ale to były tylko wykresy. Tekst też był ale jog inte prota svenska. Forum podobne do tego.
ODPOWIEDZ