Kasety i kasety
- MadBullBeats
- Pad6
YO - jakie są najlepsze kasety do nagrywek dostępne na rynku,jakie są różnice w dźwięku między tymi tanimi a drogimi - ?Nie mam pojęcia nic o kasetach i chciałbym,aby wypowiedział się ktoś kto nagrywał już tracki na kasety,główne założenie to ocieplenie dźwięku - Odtwarzacz to Tascam 112B - Dzięki
- MadBullBeats
- Pad6
Nie mogę już edytować więc,duża różnica jest między kasetą chromową a metalową ?Bo TDK MA60 drogie jak cholera,ale może warto,chodzi mi o jakość dzwięku,chciałbym uzyskać możliwie jak najlepszy dźwięk,są tu jacyś fani kaset którzy coś doradzą ?
- MadBullBeats
- Pad6
Magnet pociągnie nawet i tą metalową,a co do chromu jakie firmy najlepiej brać (TDK,Sony,Maxwell...)?Raczej 60tki wezmę,jeszcze widziałem jakieś kasety studyjne - dobry filmik @ttp,wcześniej widziałem inny gośiu porównywał właśnie kasety i ich rodzaje
Mam w aucie kasety tdk chromowane, na które nagrywalem jakieś 20lat temu z winyli. Jak puszczam w aucie to się mnie pytają gdzie mam zmierkę schowaną. Dynamika i jakość jest super. Ceny tych kaset są miazdzace. 20 lat temu były tańsze.
- MadBullBeats
- Pad6
No właśnie raczej wezmę Tdk chromy,z opinii w necie wynika,że są bardzo dobre,a jeszcze pytanie posiada ktoś może kasetę Tdk pro SM,chciałbym wiedzieć jaka jest róznica między tą kasetą a normalnym chromem tej samej firmy - dzięki
Kiedyś widziałem wykresy dynamiki i pasma przenoszenia tych kaset. Znalazłem przypadkowo na necie. Na jakimś bodajże szwedzkim forum. Ale to były tylko wykresy. Tekst też był ale jog inte prota svenska. Forum podobne do tego.