Cześć, mam problem z którym już nie potrafię sobie sam poradzić, choć próbowałem różnych opcji. Mam kawałek zrobiony w Ren z całą aranżacją, wszystko poukładane etc. i chciałbym zgrać każdy track osobno żeby to później pomiksować. Niby robiłem tak jak powinienem, czyli zgrałem wszystko do jednej sekwencji i tak eksportowałem, ale wychodzi mi z tego kompletny chaos - cała aranżacja poszła się paść, wszystkie ścieżki zaczynają grać już od samego początku (nawet jak w danej chwili są wyciszone), a później w zupełnie przypadkowych miejscach raz się wyłączają, raz włączają. Nie wiem jak mam to wyeksportować żeby mieć osobno wszystkie tracki z zachowaniem aranżacji, tzn. jak w projekcie w danym momencie np. werbel nie gra, to żeby go tam nie było.
Ma ktoś jakiś pomysł?
MPC Renaissance - problemy przy zgrywaniu ścieżek
- kazmisz
- Pad3
Witam, przyjacielu masz do tego fajna opcje export, wchodzisz w song Mode, ustawiasz sobie wszystkie sekwencje jak mają być poukładane i wybierasz później export i tam masz taką funkcję separated track czy jakoś tak i bierzesz export i wszystko będziesz miał pięknie podzielone na tracki w wav. 

-
- Padawan
Oj, gdyby życie było tak piękne... cały problem w tym, że robię dokładnie tak jak opisałeś i efekt tego jest taki jak na załączonym obrazku.

Dla wyjaśnienia: na początku powinien iść tylko jeden track z samplem, reszta jest wyciszona, a tutaj widać, że wszystko gra jednocześnie (można się domyślić efektu). Ale nawet po długości widać, że coś nie tak, bo chyba tracki powinny być jednakowej długości.

Dla wyjaśnienia: na początku powinien iść tylko jeden track z samplem, reszta jest wyciszona, a tutaj widać, że wszystko gra jednocześnie (można się domyślić efektu). Ale nawet po długości widać, że coś nie tak, bo chyba tracki powinny być jednakowej długości.
- kazmisz
- Pad3
Jest to wszystko tak piękne faktycznie jak to opisałem
, Dokładnie tak tracki powinny być tej samej długości

Sprawdź czy zgadza się bit depth z tym ustawionym w programie oraz sample rate czy jest zgodne z tymi danymi co przy eksporcie , coś kojarzę, że jak kiedyś miałem ustawione inne wartości to coś nie grało, a jaką masz wersje softu ?
Pozdrawiam przyjacielu, pamiętaj że sprawa jest do opanowania

Sprawdź czy zgadza się bit depth z tym ustawionym w programie oraz sample rate czy jest zgodne z tymi danymi co przy eksporcie , coś kojarzę, że jak kiedyś miałem ustawione inne wartości to coś nie grało, a jaką masz wersje softu ?
Pozdrawiam przyjacielu, pamiętaj że sprawa jest do opanowania

- moskwa96
- Pad4
Potwierdzam że export song na separate tracks działa prawidłowo. Pewnie popełniasz jakiś drobny błąd kolego.
Zrób eksport tracków do WAV (żaden inny format) i sprawdź czy wszsystkie pliki maja IDENTYCZNY rozmiar.
Jeśli mają różne rozmiary to robisz coś żle na etapie eksportu z Ren. Jesli mają takie same rozmiary to być może twój DAW coś manipuluje na etapie importu.
Zrób eksport tracków do WAV (żaden inny format) i sprawdź czy wszsystkie pliki maja IDENTYCZNY rozmiar.
Jeśli mają różne rozmiary to robisz coś żle na etapie eksportu z Ren. Jesli mają takie same rozmiary to być może twój DAW coś manipuluje na etapie importu.