MPC Renaissance - problemy przy zgrywaniu ścieżek

Nie trzeba wyjaśnać
Post Reply
Kabull
Padawan

Cześć, mam problem z którym już nie potrafię sobie sam poradzić, choć próbowałem różnych opcji. Mam kawałek zrobiony w Ren z całą aranżacją, wszystko poukładane etc. i chciałbym zgrać każdy track osobno żeby to później pomiksować. Niby robiłem tak jak powinienem, czyli zgrałem wszystko do jednej sekwencji i tak eksportowałem, ale wychodzi mi z tego kompletny chaos - cała aranżacja poszła się paść, wszystkie ścieżki zaczynają grać już od samego początku (nawet jak w danej chwili są wyciszone), a później w zupełnie przypadkowych miejscach raz się wyłączają, raz włączają. Nie wiem jak mam to wyeksportować żeby mieć osobno wszystkie tracki z zachowaniem aranżacji, tzn. jak w projekcie w danym momencie np. werbel nie gra, to żeby go tam nie było.
Ma ktoś jakiś pomysł?
kazmisz
Pad3

Witam, przyjacielu masz do tego fajna opcje export, wchodzisz w song Mode, ustawiasz sobie wszystkie sekwencje jak mają być poukładane i wybierasz później export i tam masz taką funkcję separated track czy jakoś tak i bierzesz export i wszystko będziesz miał pięknie podzielone na tracki w wav. :)
Kabull
Padawan

Oj, gdyby życie było tak piękne... cały problem w tym, że robię dokładnie tak jak opisałeś i efekt tego jest taki jak na załączonym obrazku.
Image
Dla wyjaśnienia: na początku powinien iść tylko jeden track z samplem, reszta jest wyciszona, a tutaj widać, że wszystko gra jednocześnie (można się domyślić efektu). Ale nawet po długości widać, że coś nie tak, bo chyba tracki powinny być jednakowej długości.
kazmisz
Pad3

Jest to wszystko tak piękne faktycznie jak to opisałem :D, Dokładnie tak tracki powinny być tej samej długości
Image
Sprawdź czy zgadza się bit depth z tym ustawionym w programie oraz sample rate czy jest zgodne z tymi danymi co przy eksporcie , coś kojarzę, że jak kiedyś miałem ustawione inne wartości to coś nie grało, a jaką masz wersje softu ?
Pozdrawiam przyjacielu, pamiętaj że sprawa jest do opanowania :)
Kabull
Padawan

Jak nie działało, tak nie działa... Soft 1.92.
Może i do opanowania, ale ja już odpadam... zgrywa te tracki jak mu się podoba
moskwa96
Pad4

Potwierdzam że export song na separate tracks działa prawidłowo. Pewnie popełniasz jakiś drobny błąd kolego.

Zrób eksport tracków do WAV (żaden inny format) i sprawdź czy wszsystkie pliki maja IDENTYCZNY rozmiar.

Jeśli mają różne rozmiary to robisz coś żle na etapie eksportu z Ren. Jesli mają takie same rozmiary to być może twój DAW coś manipuluje na etapie importu.
Post Reply