Witam wszystkich! Jest to mój pierwszy post na forum, i pierwsze pytanie
W jaki sposób Ajron zdołał wykręcić tak mocne, i ciężkie brzmienie bębnów?
Wiem że na forum był (lub jest nadal) temat o bębnach Noona, ale bardziej mnie interesuje jak Ajron je wykręca. Bądź co bądź są twarde i dobrze brzmią.
Jest na to jakiś przepis?
Korzystam z software, Fruity Loops w wersji 10.
Pozdrawiam.
Ajronowe brzmienia.
-
- Pad1
Być może jest to zasługa nakładania na siebie różnych dźwięków, być może kwestia wtyczek do ogl. poprawy brzmienia; korektora, kompresji, bardzo dobrej jakości próbek na sample no i wiedzy jak to wszystko wykorzystać. Mix a potem master na dobrze przygotowanym materiale. Nie ma jednej odpowiedzi jak On to robi, każdy ma swoje patenty. Znajdź swoje własne i wykorzystuj jak najczęściej, praktyka czyni mistrza
ZakurzonyRap
-
- Moderator
Nie sądzę aby jego metody były inne od NooNa skoro pobierał nauki od niegod4mian pisze:W jaki sposób Ajron zdołał wykręcić tak mocne, i ciężkie brzmienie bębnów?
Wiem że na forum był (lub jest nadal) temat o bębnach Noona, ale bardziej mnie interesuje jak Ajron je wykręca. Bądź co bądź są twarde i dobrze brzmią.
-
- Padawan
Zapomniałem dodać że jestem strasznym laikiem jeśli chodzi o wygrzewanie bębnów
Kombinowałem przez tydzeń nad bębnami, czy to zgrywane z winyla czy żywe z profesjonalnych paczek. Nie ma bata żeby mi się udało.
Największa bolączka to ta nieszczęsna kompresja. Nie mam kompletnie rozeznania od jakich parametrów powiniemem zaczynać i jak to wykręcić...
Kombinowałem przez tydzeń nad bębnami, czy to zgrywane z winyla czy żywe z profesjonalnych paczek. Nie ma bata żeby mi się udało.
Największa bolączka to ta nieszczęsna kompresja. Nie mam kompletnie rozeznania od jakich parametrów powiniemem zaczynać i jak to wykręcić...
-
- Moderator
Kup sobie kurs odnośnie kompresji na musoneo ewentualnie na zakamarkach audio. A jak żal ci $$ to na yt masz pełno filmików know - how o kompresji