Ajronowe brzmienia.

Miks, mastering, etc.
ODPOWIEDZ
d4mian
Padawan

Witam wszystkich! Jest to mój pierwszy post na forum, i pierwsze pytanie :)

W jaki sposób Ajron zdołał wykręcić tak mocne, i ciężkie brzmienie bębnów?
Wiem że na forum był (lub jest nadal) temat o bębnach Noona, ale bardziej mnie interesuje jak Ajron je wykręca. Bądź co bądź są twarde i dobrze brzmią.

Jest na to jakiś przepis?
Korzystam z software, Fruity Loops w wersji 10.

Pozdrawiam.
soundsample
Pad1

Być może jest to zasługa nakładania na siebie różnych dźwięków, być może kwestia wtyczek do ogl. poprawy brzmienia; korektora, kompresji, bardzo dobrej jakości próbek na sample no i wiedzy jak to wszystko wykorzystać. Mix a potem master na dobrze przygotowanym materiale. Nie ma jednej odpowiedzi jak On to robi, każdy ma swoje patenty. Znajdź swoje własne i wykorzystuj jak najczęściej, praktyka czyni mistrza ;)
ZakurzonyRap
DirtyDrumzStudio
Moderator

d4mian pisze:W jaki sposób Ajron zdołał wykręcić tak mocne, i ciężkie brzmienie bębnów?
Wiem że na forum był (lub jest nadal) temat o bębnach Noona, ale bardziej mnie interesuje jak Ajron je wykręca. Bądź co bądź są twarde i dobrze brzmią.
Nie sądzę aby jego metody były inne od NooNa skoro pobierał nauki od niego :)
d4mian
Padawan

Zapomniałem dodać że jestem strasznym laikiem jeśli chodzi o wygrzewanie bębnów :(

Kombinowałem przez tydzeń nad bębnami, czy to zgrywane z winyla czy żywe z profesjonalnych paczek. Nie ma bata żeby mi się udało.

Największa bolączka to ta nieszczęsna kompresja. Nie mam kompletnie rozeznania od jakich parametrów powiniemem zaczynać i jak to wykręcić...
DirtyDrumzStudio
Moderator

Kup sobie kurs odnośnie kompresji na musoneo ewentualnie na zakamarkach audio. A jak żal ci $$ to na yt masz pełno filmików know - how o kompresji ;)
ODPOWIEDZ