Witam, jeśli ktokolwiek tu jeszcze jest, to mam dylemat czy dokładać do swojej 2500 (pcb ze smooth jog + jjos xl) czy wymienić ją na 1000, która funkcjonalnością nie odbiega, a ma w standardzie joga na zwykłym impulsatorze i często jest już z wgranym jjos2xl.
Niedawno znajomy kupił 1000 lekko uszkodzoną za dobre pieniądze. Po naprawieniu kilku pierdół jak martwe guziory i grubszej akcji typu wymiana gniazda CF pobawiłem się nią ciutkę i mówiąc szczerze, to bardzo przyjemnie się na niej operowało.
Teraz mam dylemat, bo na 3 mpc mnie nie stać (mam 2000xl której ze względów sentymentalnych oraz genialnych filtrów nie jestem w stanie sprzedać), a do upgrade'u swojej 2500 musiałbym włożyć ok 1000zł. Sprzedając nie dość, że kupuję tysiaka, to jeszcze sianko zostanie i będzie na koks i kurtyzany
Pomóżta, chopy!
Doinwestować 2500 czy zamienić na 1000 z jjos xl
- LuK4sz
- Pad1
Był już lekko poruszony temat --> http://mpc-forum.eu/viewtopic.php?f=7&t=588" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Chyba sam sobie już odpowiedziałeś na pytanie pisząc, że dobrze Ci się operuje na tysiączce. Miałem obie maszyny jakiś czas temu i jedyną istotną różnicą dla mnie była dwukrotnie większa ilość wyjść analogowych w 2500 i gabaryty. Mimo to sprzedałem ją i zakupiłem świetnie brzmiący s1100 sterowany z poziomu mpc1000, którą do dzisiaj mam i ze względu na sekwencer i niewielkie rozmiary nie sprzedam nigdy. Zaoszczędzony hajs ze sprzedaży 2500 można wybulić na jakiś dobry procesor efektów czy lepsze monitory do odsłuchu
Chyba sam sobie już odpowiedziałeś na pytanie pisząc, że dobrze Ci się operuje na tysiączce. Miałem obie maszyny jakiś czas temu i jedyną istotną różnicą dla mnie była dwukrotnie większa ilość wyjść analogowych w 2500 i gabaryty. Mimo to sprzedałem ją i zakupiłem świetnie brzmiący s1100 sterowany z poziomu mpc1000, którą do dzisiaj mam i ze względu na sekwencer i niewielkie rozmiary nie sprzedam nigdy. Zaoszczędzony hajs ze sprzedaży 2500 można wybulić na jakiś dobry procesor efektów czy lepsze monitory do odsłuchu
-
- Moderator
Ja bym został przy 2500 ze względu na większą ilość wyjść co jest bardo fajnym udogodnieniem jak zgrywasz cały materiał z samplera. Do tego wieksze pady na których bez wątpienia się lepiej pracuje. I mówię to jako user MPC 1000
-
- Padawan
Ło panie kochany, żem zapomniał o tym poście. Ale, będąc z powrotem uraczę was, moi mili empececiarze, update'em. Otóż wymieniłem swą 2500 na... 4000 Trochę bolał mnie fakt, że moja xl-ka leżała zawinięta w ręcznik, a z drugiej strony 2500 się chowało przy jej filtrze dolnoprzepustowym i traf padł, że trafiłem zamiankę za 4K, która funkcjonalnością dorównuje najznamienitszym tramwajom, a brzmi niesamowicie. Po drodze się jeszcze s900 trafił Jeszcze raz dziękuję za odpowiedzi. Spóźnione, ale szczere.