Doinwestować 2500 czy zamienić na 1000 z jjos xl

Nie wiesz jaki sampler/kontroler wybrać? Tutaj się dowiesz.
ODPOWIEDZ
Neurotic
Padawan

Witam, jeśli ktokolwiek tu jeszcze jest, to mam dylemat czy dokładać do swojej 2500 (pcb ze smooth jog + jjos xl) czy wymienić ją na 1000, która funkcjonalnością nie odbiega, a ma w standardzie joga na zwykłym impulsatorze i często jest już z wgranym jjos2xl.

Niedawno znajomy kupił 1000 lekko uszkodzoną za dobre pieniądze. Po naprawieniu kilku pierdół jak martwe guziory i grubszej akcji typu wymiana gniazda CF pobawiłem się nią ciutkę i mówiąc szczerze, to bardzo przyjemnie się na niej operowało.

Teraz mam dylemat, bo na 3 mpc mnie nie stać (mam 2000xl której ze względów sentymentalnych oraz genialnych filtrów nie jestem w stanie sprzedać), a do upgrade'u swojej 2500 musiałbym włożyć ok 1000zł. Sprzedając nie dość, że kupuję tysiaka, to jeszcze sianko zostanie i będzie na koks i kurtyzany :D

Pomóżta, chopy!
Awatar użytkownika
LuK4sz
Pad1

Był już lekko poruszony temat --> http://mpc-forum.eu/viewtopic.php?f=7&t=588" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow

Chyba sam sobie już odpowiedziałeś na pytanie pisząc, że dobrze Ci się operuje na tysiączce. Miałem obie maszyny jakiś czas temu i jedyną istotną różnicą dla mnie była dwukrotnie większa ilość wyjść analogowych w 2500 i gabaryty. Mimo to sprzedałem ją i zakupiłem świetnie brzmiący s1100 sterowany z poziomu mpc1000, którą do dzisiaj mam i ze względu na sekwencer i niewielkie rozmiary nie sprzedam nigdy. Zaoszczędzony hajs ze sprzedaży 2500 można wybulić na jakiś dobry procesor efektów czy lepsze monitory do odsłuchu :)
Awatar użytkownika
SoEmBeat
Pad1

Bier Panie tysiaka. Miałem kiedyś i zajebiscie przyjemna maszynka. Teraz mam mpc 5000 i gonie ją po to aby wrócić do tysiaka :D
DirtyDrumzStudio
Moderator

Ja bym został przy 2500 ze względu na większą ilość wyjść co jest bardo fajnym udogodnieniem jak zgrywasz cały materiał z samplera. Do tego wieksze pady na których bez wątpienia się lepiej pracuje. I mówię to jako user MPC 1000 ;)
Awatar użytkownika
Tabaluga
Pad1

Ja też bym brał MPC 2500. Fajnie jest usiąść wygodnie przy dużej maszynie, opierając na niej ręce, nie garbiąc się przy tym zbytnio. :)
Neurotic
Padawan

Ło panie kochany, żem zapomniał o tym poście. Ale, będąc z powrotem uraczę was, moi mili empececiarze, update'em. Otóż wymieniłem swą 2500 na... 4000 :D Trochę bolał mnie fakt, że moja xl-ka leżała zawinięta w ręcznik, a z drugiej strony 2500 się chowało przy jej filtrze dolnoprzepustowym i traf padł, że trafiłem zamiankę za 4K, która funkcjonalnością dorównuje najznamienitszym tramwajom, a brzmi niesamowicie. Po drodze się jeszcze s900 trafił :) Jeszcze raz dziękuję za odpowiedzi. Spóźnione, ale szczere.
Awatar użytkownika
Tabaluga
Pad1

Dobry wybór :D
ODPOWIEDZ