PRODUCENCI

czyli pierdzioszenie o szopenie
Awatar użytkownika
jacai
Pad7

Rec pisze:Nikt nawet nie wspomniał o Galusie... :( A moim zdaniem poza oczywistymi mistrzami w tym fachu jak np. preemo, peterock, j dilla, czy alchemist są też inni całkiem dorze ogarniający temat producenci. Z Polski jara mnie: OSTR, Galus, Stona, Maui Woui (czy jak to się tam pisze. Za ostatnią ep pelsona), Medium i Returnersi. Pewnie jeszcze o kimś zapomniałem :hah: PISyo
Maui Wowie kozak polecam, a SoDrumatic ktoś zna ;>
r.w.t.f.
https://soundcloud.com/jacai" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

chyba jeszcze nikt nie wspomniał o Returners'ach, a akurat badam to zarzucę
[youtube][/youtube]
Ende
Pad10

Na litościa boskiego, zapomniałem o Returnersach :)
MPD 32 (fingerdrumming in progress)
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

no też właśnie, a mi wyskakują na YT w subskrypcjach z czegoś i tak wrzuciłem
Awatar użytkownika
Rec
Pad4

Ja o nich wspomniałem :hah: A wcześniej zapomniałem dodać Czarnego HIFI ;)
Incognito Crew - https://soundcloud.com/incognito-produkcja" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Rec - https://soundcloud.com/bv2ski2ler" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Awatar użytkownika
noi2er
Pad2

Osobiście polecam duet Nocne nagrania (Szatt/Nowok). Szatt ostatnio wyprodukował zajebistą płytę Cirsonowi. Naprawdę zacny stuff :D
Mózg to despocja, interakcji plantacja. Nerwy, manewry, mętlik, fiksacja pojęć. Pa-pa-paranoja ludzka istoto-to-ta dwa my i pokoje.
Awatar użytkownika
jacai
Pad7

Ja jakoś specjalnie nie przepadam za ich stylem, a szatt do tego zaczyna wpadać w jakieś dziwne klimaty a`la noon...
r.w.t.f.
Awatar użytkownika
noi2er
Pad2

Według mnie to daleko mu do Noon'a. Szatt wyrobił swój styl, który kojarzy się z "kosmosem" (lekkie, przyjemne bity okraszone pyłem klimatu). Noon teraz podąża śladami Tobina i idzie w abstrakcyjne dźwięki. Robi z nich pejzaż. Jednego i drugiego bardzo cenię :)
Mózg to despocja, interakcji plantacja. Nerwy, manewry, mętlik, fiksacja pojęć. Pa-pa-paranoja ludzka istoto-to-ta dwa my i pokoje.
Awatar użytkownika
jacai
Pad7

No właśnie w tym problem, nie przepadam za takimi eksperymentalnymi brzmieniami i abstrakcją. No może do Noona mu daleko co nie zmienia faktu, że idzie w tym kierunku. Lepsze to niż robił by dubstep.
r.w.t.f.
Awatar użytkownika
noi2er
Pad2

Dokładnie, dlatego dobrze, że mamy w Naszym Sztampolandzie mamy tylu utalentowanych producentów. Patrząc na moją płytotekę polecam jeszcze : L.U.C'a, Spasa, Ńemego, Nativizma, DJ Creona, DJ Eproma :)

L.U.C:

[youtube][/youtube]

Spaso:

[youtube][/youtube]

Nativizm:

[youtube][/youtube]

Ńemy:

[youtube][/youtube]

DJ Eprom:

[youtube][/youtube]
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

Emprom dla mnie jest przede wszystkim hardkorem skreczydel :)
Awatar użytkownika
noi2er
Pad2

Fakt, to co pokazał na Modulatorsach to mistrzostwo! Emade też ładnie zaczyna skreczować :)
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

Modulators to świeży projekt, a on już kilka dobrych lat temu wygrywał mistrzostwa typu IDA, także jego umiejętności oceniam pod szerszym kontem, niż ostatnie działania
Awatar użytkownika
noi2er
Pad2

Wiem, że DJ Eprom nie urodził się dwa lata temu :D Swoją pierwszą EP'kę wydał chyba w 2003/2004 roku. Jest zajebiście utalentowanym "scratcherem", tylko szkoda że został odkryty przez szersze grono dopiero wtedy gdy pojawił się na projekcie Fisz/Emade...
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

Niszowa opcja (z Fiszem też mocno nie wypłynął :P bo kolejna nisza, chociaż w Fiszu i Emade jestem zakochany od lat - mam wszystkie płytawki, oprócz singli). Jak zaczynałem bawić się w skreczydła te 7-8 lat temu, to znał go każdy szanujący się zajawkowicz :P Jeszcze pamiętam jak udzielał się na forum, teraz nie kontroluję więc nie wiem, ale już nie podejrzewam. Wiem tylko, że z djshop'em w jakiś sposób współpracuje (współpracował?) ale nie wnikałem w to nigdy mocniej.
Awatar użytkownika
noi2er
Pad2

Może to głupio zabrzmi, ale cieszę się ze niektórzy artyści jak: Fisz/Emade, Eprom są w niszy. To ma swój niepowtarzalny urok i charakter. Zobacz co się dzieje z fejmem O.S.T.R'a. Koleś jaką by płytę nie wydał to i tak będzie słaba, bo to nie "Jazzurekcja". Nie podoba mi się O.S.T.R. bo ma przepalony głos, bo ma krzywe zęby. Ludzie zaczynają podłapywać i wrzucać w obieg puste hasła. Będąc w niszy, artysta nie jest tak narażony na "zaczepki". Swoją drogą "HAOS" to zajebista produkcja :D Eprom to zajebisty gość, kiedyś po koncercie Tworzywa miałem okazję z nim porozmawiać i szykuje kilka mega-mocnych uderzeń w stratosferę :) Z DJshop'em współpracuje teraz Nativizm (szalony koleś)!
grc
Padawan

Faktycznie niektórzy dobrze odnajdują się w swojej niszy i lepiej, żeby z niej nie wychodzili. Jednak jeśli chodzi o O.S.T.R.-ego, to działa to w dwie strony. Jeśli puści coś słabszego, to od wielu zgarnia nie do końca zasłużone propsy i sprzedaje złotą czy platynową płytę.
backbiteing
Pad1

ktoś wspominał o Metro? Cała płyta Afrontów w tym kawałek "Wuajaż" czy "J.O.B." z jego plytki producenckiej to bomby.
https://soundcloud.com/backbiteing-beats" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
xoludus
Pad3

Dziwi mnie, ze nikt mix master mike nie wrzucal
[youtube][/youtube]
Niech MOC energicznie będzie z wami, nocami & dniami!
https://soundcloud.com/xoludus" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

bo to temat o producentach, a one jednak raczej skreczydła wali :) Niemniej też mega tłusto, jak to na legendę przystało.
ODPOWIEDZ