Witam na pokładzie Mpc-forum.eu!

Jesteś nowy? Przywitaj się i napisz kilka słów o sobie.
Awatar użytkownika
JackNigga
Pad2

Witam wszystkich forumowiczów!
Chcę powiedzieć, że niezmiernie się cieszę faktem istnienia tego forum.
Na forum "Samplerap.pl", które zostało skasowane i obecnie się odrodziło, miałem konto od stycznia 2006 roku, istniało także forum o samplerach MPC pod nazwą "Akai-mpc.pl" na którym byłem jednym z adminów, lecz i ono zostało skasowane.
Bardzo to doceniam, że są w tym kraju ludzie których tak jak mnie kręci muzyka, i którzy dodatkowo są zakochani w samplerach Akai jak i innych wspaniałych maszynach.
Z tego co widzę "Mpc-forum.eu" jest ciekawym miejscem! Oby to forum rosło w siłę i nie upadło jak inne fora tego typu.
Pozdrowienia dla kochających muzykę, tę na żywych instrumentach, jak i tę tworzoną przy użyciu elektroniki. :)
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

Siemano panie :) Przeniosłem do działu "Przywitaj się", bo tu jest odpowiedniejsze miejsce na to powitanie. Cieszę się, że zawitałeś i mam nadzieję, że zostaniesz i będziesz często wpadał do nas
Awatar użytkownika
pietruh
Pad12

Nie wiem jak inni ale ja pamiętam :D Siema!
We can play in the graveyard
Dream about joining in
Awatar użytkownika
bartas
Pad1

siema Jack :D
Awatar użytkownika
JackNigga
Pad2

No spoko. Witam panowie. Zajebiste to forum.
Tylko szkoda, że nie ma tu opcji "obserwuj wątek" czy "obserwuj czy ktoś odpowiedział" a więc nie przychodzą mi powiadomienia na email, że ktoś odpowiedział na mój post. Można by było to jakoś poprawić, o ile się da. I emoty tez bym zmienił na standardowe, ale to w sumie już kwestia gustu. :D
Peace!
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

Z emotami już walczyliśmy i postanowione, że zostają takie, z czasem kiedyś może się zmieni, ale to kwestia przyzwyczajenia. Jeśli chodzi o te powiadomienia to uznałem w sumie, że to niepotrzebne generowanie maili. Nieraz wygodne, ale jak przychodzi tego cała masa, to tylko zawala skrzynkę. Na forum łatwo sprawdzić odpowiedzi, wystarczy regularniej wejść :)
Ende
Pad10

Siema, cz ty przypadkiem nie byłeś użytkownikiem na forum winyl.net? :)
MPD 32 (fingerdrumming in progress)
Awatar użytkownika
Ryba
Admin

witamy w naszych skromnych progach Jack :D
Awatar użytkownika
JackNigga
Pad2

@dudi:
No racja, emoty to tylko kwestia przyzwyczajenia. Powiadomienia email natomiast to przydatna rzecz. Przecież można je w każdej chwili wyłączyć, a tak to nie widzę, ze ktoś np po 3 miesiącach odpowiedział na mój zapomniany wątek. Dobrze by było to jakoś ustawić. :D

@Ende:
Tak, jestem na Winyl.net. Mam tam wątek o tłoczeniu/wycinaniu winyli z własnymi nagraniami. ;)

@Ryba:
Witam :D Miło tu widzieć ksywki z tamtych forów! To znak, ze są tu tez prawdziwi miłośnicy MPC a nie "sezonowi" zajawkowicze.

I mam jeszcze takie pytanie - czy ktoś z Was ma może jakiś kontakt z użytkownikiem o nicku "kodżi"? Byłem z nim ustawiony na sprzedaż samplera i po upadku forum akai-mpc.pl kontakt się urwał.
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

klikasz nieprzeczytane posty i masz wszystko na tacy :)
Awatar użytkownika
JackNigga
Pad2

dudi pisze:klikasz nieprzeczytane posty i masz wszystko na tacy :)
Tak, ale niecodziennie wchodzę na forum i byłoby super widzieć kto odpisuje. Nawet na ten wątek nie wiem kto odpisze dopóki nie wejdę na forum. Powiadomienia to naprawdę opcja bez której nie da się ogarnąć forum, szczególnie jeśli ktoś się dużo udziela :D
No ale ważne że forum w ogóle istnieje.
peace!
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

JackNigga pisze:szczególnie jeśli ktoś się dużo udziela :D
prawie w każdym wątku coś piszę ;) ale specjalnie dla ciebie w wolnej chwili pobadam co da się z tym zrobić :V
Awatar użytkownika
DonPadzior
Admin

1. Sciągasz Tapatalk, dodajesz forum, wciskasz "subscribe", czekasz aż ktoś coś napisze....
2. Zakładasz konto Google (nie masz jeszcze ??? :P), w czytniku Google (Google Reader) subskrybujesz interesujący cię wątek, czekasz aż ktoś coś napisze...

3. nie dziękuj :D :D :D
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

ewentualnie znalazłem w ustawieniach forum opcję, która pozwala na obserwowanie wątku :P i ją aktywowałem, zobaczę jak to się będzie spisywać i jak będzie okay to zostawię
totepady pisze:3. nie dziękuj :D :D :D
;)
elaen
Pad1

Witaj!:)
http://www.facebook.com/elaenspz" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Awatar użytkownika
JackNigga
Pad2

Jest opcja o powiadomieniach! Super! Wielkie piwo dla Ciebie dudi!
Jeszcze raz witam wszystkich serdecznie!

PS. A ma ktoś jakiś namiar na użytkownika o ksywce "kodźi"? (taką ksywkę miał na poprzednim forum o MPC i na Samplerap chyba też). Jakby co to piszcie mi na PRIV.

W najbliższej przyszłości, o ile znajdę plik notatnika z odpowiednią zawartością, to wstawię może tu na forum mój stary wątek o porównaniu MPCtek (1000 vs 2000 vs 2000XL) i kilka ciekawostek.
Pozdr! :)
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

Będę pamiętać o tym browarku przy najbliższym spotkaniu man ;) bo mam nadzieję, że takowe sobie zorganizujemy w niedalekiej przyszłości.
Takiego usera my nie mamy i ja do niego kontaktu nie mam niestety więc tym razem nie pomogę.
Awatar użytkownika
JackNigga
Pad2

Powiadomienia mailowe działają elegancko. DZIĘKI raz jeszcze!
Może się kiedyś uda coś zorganizować. :) Wtedy postawię browar hehe.
Co do "kodżiego" to szkoda, bo byliśmy ustawieni na sprzedaż samplera a nie wiem teraz jak się do niego dobić.
Pozdrowienia i gratulacje po raz kolejny, bo to forum o Akajkach jest naprawdę bardzo fajnym miejscem w sieci dla fanatyków elektronicznych instrumentów muzycznych jakimi są samplery. Oby istniało w nieskończoność. :)
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

JackNigga pisze:Oby istniało w nieskończoność. :)
Póki będą hajsy, będzie forum ;)
Awatar użytkownika
pietruh
Pad12

Jak ci zabraknie to pisz na forum :D Pewnie damy radę. ;>
We can play in the graveyard
Dream about joining in
ODPOWIEDZ