dudi pisze:Jeśli o takie "bajery" chodziło ha7e'owi to szczegóły
może poza mute groups, które jest zdecydowanie przydatną opcją
No jak dla mnie to poza niezastąpionym Mute Groups (możliwością wzajemnego wyciszania się padów przyporządkowanych do danej "grupy" bez konieczności manualnego ustawiania każdego pada z osobna), także w pełni kontrolowana czułość padów (Pad Sensitivity) oraz Patched Phrase to bardzo potrzebne opcje. Dajmy na to Patched Phrase to taka opcja, która pozwala na zwalnianie i przyspieszanie tempa całego podkładu (nawet w czasie rzeczywistym) przy jednoczesnej automatycznej zmianie tempa danych sampli bez zmiany ich pitchu. Ciekawa rzecz. No ale na szczęście w XLce da radę zmieniać tempo bez zmiany pitchu w sposób manualny.
Ale tak czy owak, ja jestem osobą, która z MPC1000v2 przesiada się na MPC2000XL-MCD, gdyż mimo, że 1000 ma wiele przydatnych opcji jakich nie ma w 2000XL, to jednak 2000XL także ma kilka rzeczy których nie znajdziecie w 1000, ponadto postawiłem na komfort pracy (miękkie, duże pady) oraz solidność maszyny.
dudi pisze:
Nie mam pojęcia o co chodzi, może to jakieś blokady na serwerach hostujących te grafiki, zasadniczo to, co wstawiałem do tej pory osobiście, wszystko działa. Jestem "informatykiem" samoukiem, więc też na wszystkim się nie znam
Spoko, już wiem co było. MPC-Hunter miał chyba jakąś dziwną blokadę, że fotki padały na serwerze mimo, że adresy były poprawne. Pokopiowałem te foty na dysk, wstawiłem na inny hosting i wkleiłem linki od nowa. Wstawiam raz jeszcze w tym poście, aby każdy mógł ocenić.
Zobaczcie sobie różnicę w logo "AKAI" :
** MPC2000XL ze "starym" logo Akai:
** MPC2000XL z "nowym" logo Akai:
** MPC2000XL-MCD i logo Akai:
Tak jak wcześniej pisałem, trudno ocenić czy niebieskie MPC2000XL w wersji MCD jest produkowane przez Numark czy nie. Może na to wskazywać albo:
1) "uwspółcześnione" logo AKAI - i wtedy niebieska 2000XL byłaby numarkowska,
2) albo też może to być zależne od nazwy "Music Production Center" zamiast "MIDI Production Center" co oznaczałoby, że niebieska 2000XL nie wyszła spod skrzydeł Numarka.