Różnice w brzmieniu MPC60, MPC3000, a innych MPC?
- JackNigga
- Pad2
Haha, dobrze powiedziane. Ja nie wiem dlaczego jest takie uprzedzenie do FruityLoopsa. Ja zaczynałem od tego programu i nadal go sporadycznie używam i to wersji od której zaczynałem - FruityLoops v3.56-full.ha7e pisze:ad. ostry - po 60 miał 1000, potem 5k i teraz 4k (albo po 4k znowu 5k, nie wiem). wcześniej natomiast owocowe pętle były grane, co gimbojom i psychofanom nie bardzo jest w smak
Co do MPC jakich używał OSTRy - właśnie, on używał tysiaka przecież, a nie 3K. Coś mi właśnie nie pasowało.
Też nie kumam, dalej używam go czasami do różnych rzeczy. Jako sekwencer do zewnętrznych samplerów też się zajebiście sprawdza Niektórzy myślą, że inny soft podniesie im skilla, a tu taki !@#$%^&*
- MLEKO
- Pad2
Przepraszam ,że tak póżno się wtrącam ale mam porównanie na mojej maszynie mpc 5000. Wystarczy że na sumie zapnę kompresor w nim mam dodatkowy switch oldskool który downsampluje wyjście do 12 bitów.Słychac różnicę jest bród i następuje zmiana brzmienia hi hatów ,werbli etc...Chciałbym jednak zauważyć ,że w dół zawsze można zejść zabródzić jest łatwiej gorzej w drugą stronę.
https://soundcloud.com/darek-mleko-mielczarek" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
BO JA JESTEM TEGO ŚWIATA ZŁEM KTÓRE PRZERODZIŁO MNIE W CZYSTEGO NIESKAZITELNIE TWARDEGO.
BO JA JESTEM TEGO ŚWIATA ZŁEM KTÓRE PRZERODZIŁO MNIE W CZYSTEGO NIESKAZITELNIE TWARDEGO.
-
- Padawan
3000 najlepiej
2000xl mniej najlepiej
1000 najmniej najlepiej
2000xl mniej najlepiej
1000 najmniej najlepiej