Witam kupiłem dzisiaj akai mpc 500. Pierwszy raz mam w posiadaniu mpc'tke i moje pytanie brzmi jak zacząć nagrywać? Podpisałem sobie dźwięki pod pady i chce zagrać jakieś bębny zapisać to i później jakiś sampelek nałożyć. Z góry dzięki na pomoc i pozdrawiam.
EDIT: Zresetowałem mpcetke i chciałem od nowa nałożyć dźwięki perkusyjne jednak gdy wybrałem stopę i chciałem ją przypisać padowi to nagle pod wszystkie pady przypisały mi się jakieś dźwięki. Tak samo mam problem z tym gdy nacisnę na jakiś pad w zależności od mocy wciśnięcia gra ciszej/głośniej, to jest chyba opcja FULL LEVEL jednak jak ją naciskam nic się nie dzieje.
Jak zacząć nagrywać?
- dudi
- Pad16
Fajnie, że dojechałeś MPC, ale pobadaj po forum bo były już pytania, które zadałeś. Generalnie ten wątek jest do przejrzenia dla ciebie http://mpc-forum.eu/viewtopic.php?f=16&t=197" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow i quick start, który na pewno masz (tam są takie podstawy dokładnie opisane), że nie wspomnę o manualu
Jak ogarniesz ten temat, który ci podrzuciłem na pewno wiele ci się rozjaśni, wtedy dopytuj.
Jak ogarniesz ten temat, który ci podrzuciłem na pewno wiele ci się rozjaśni, wtedy dopytuj.
- dudi
- Pad16
To jest mega intuicyjne urządzenie, sam niedawno jeszcze klepałem na 500, ale wiesz - znać to, co stoi przed tobą, a zrobić dobry bit, to tak jak stanąć przed napaloną na ciebie dupeczką i nie móc wydusić z siebie słowa ze zdumienia. Chociaż nie... bo dupeczka może cię zaatakować bez słów, a MPCtka dalej będzie tylko stać
- DonPadzior
- Admin
step edit
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
-
- Padawan
WOOOOO turbo ciężka ta maszynka. Dziwne jest to że jak mam nową sekwencje to od razu mam przypisane dźwięki do padów. I z nagrywanie też dziwna sprawa bo raz nagrywa mi dobrze tak jak zagrałem a za drugim razem są opóźnienia itp WTF ? o,0
- jacai
- Pad7
Wyłącz TIMING CORRECT.
r.w.t.f.
https://soundcloud.com/jacai" onclick="window.open(this.href);return false;
https://soundcloud.com/jacai" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Padawan
Dzięki ziomeczki już powoli do przodu A jak usunąć to co zagrałem? Np krzywo bębny zagrałem i chce to usunąć i od nowa.
EDIT: Aha i jeszcze męczy mnie to że HH jest głośniejszy od stopy i werbla i jak zmienić głośność danego dźwięku?
I np zagrałem bębny i jak dam PLAY to nie ma loopa tylko zatrzymuje się na jakiś czas i tak w kółko.
Tylko co mam w tym STEP EDIT dać ? Nie ogarniam za bardzo która opcja.
EDIT: Aha i jeszcze męczy mnie to że HH jest głośniejszy od stopy i werbla i jak zmienić głośność danego dźwięku?
I np zagrałem bębny i jak dam PLAY to nie ma loopa tylko zatrzymuje się na jakiś czas i tak w kółko.
Tylko co mam w tym STEP EDIT dać ? Nie ogarniam za bardzo która opcja.
Ostatnio zmieniony 10 maja 2013, 14:58 przez MLD, łącznie zmieniany 1 raz.
- DonPadzior
- Admin
erase - pad który chcesz usunąć - do it...
po co wyrzucać całe jabłko skoro przygniło tylko przy ogonku ? hehehheh
po co wyrzucać całe jabłko skoro przygniło tylko przy ogonku ? hehehheh
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.