Gramofon do samplingu

Paskowe i z napędem bezpośrednim. Wkładki, igły, headshelle i cały ten stuff.
Ende
Pad10

Jakby się nas słuchał to by mu starczyło na wszystko :P
MPD 32 (fingerdrumming in progress)
wolfset

hmmmm przy samlingu często przydaje się pitch fader, w pdx 2000 masz aż dwa, z zajebistą szerokością kontroli (przy samplowaniu niezastąpiony) plus do tego magiczny przycisk reverse i już samplujesz jak JDee :D kiedyś często były na allegro z systemem można było wyrwać za 800 do tysiaka, naprawdę warto nazbierać bo ten sprzęt posłuży ci na lata!!! osobiście nie widzę lepszego gramca do samplowania w przedziale cenowym do tysiaka. silnik silny jak koń.Przede wszystki olbrzymia możliwość zmiany tępa przy pomocy pitchy dzięki czemu zachowasz najwyższą analogową jakość sampla.
Awatar użytkownika
pietruh
Pad12

to ja bym musiał chyba dzieci sprzedawać na giełdzie cyganom żeby zarobić tysiaka... "_
We can play in the graveyard
Dream about joining in
Ende
Pad10

i tak nie uzbiera tyle, nie kuś go nawet :P
zone

to co ty !@#$%^&* rąk nie masz czy jak :P? albo się nie chce
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

wolfset pisze:hmmmm przy samlingu często przydaje się pitch fader, w pdx 2000 masz aż dwa, z zajebistą szerokością kontroli (przy samplowaniu niezastąpiony) plus do tego magiczny przycisk reverse i już samplujesz jak JDee :D kiedyś często były na allegro z systemem można było wyrwać za 800 do tysiaka, naprawdę warto nazbierać bo ten sprzęt posłuży ci na lata!!! osobiście nie widzę lepszego gramca do samplowania w przedziale cenowym do tysiaka. silnik silny jak koń.Przede wszystki olbrzymia możliwość zmiany tępa przy pomocy pitchy dzięki czemu zachowasz najwyższą analogową jakość sampla.
PDX 2000 to typowy zajebizm ALE! do scratchu. Generalnie gramczyk klasyk, ale nie jest mu aż takie cudo potrzebne, bo do samplowania zwykłego paskowca też na lata będzie miał (o ile nie kupi za 5 dych zdezelowanego grata). A jeśli chodzi o moc silnika i pitch to nie mają one nic do analogowej jakości sampla, bo to zadanie wkładki.
wolfset

silnik niema, ale pitche? wolisz zwiększać tempo sampla na mpc czy odrazu zgrywać go z wolniejszym tempem obrotu z talerza?? ale nieważne. Pietruch osiem stówek zarobisz w dwa tyżnie jak pójdziesz z żulami puszki zbierać i inny złom. wakacje się zbliżają, pełno ogłoszeń że potrzebują do pracy przy zbiorach. U takiego chłopa można też nieźle zarobić tylko trzeba się nazapier..lać ;)
ja za swojego pdx dałem 1200 z wkładką shure i casem. Zarobiłem na niego w cztery dni zrywając maliny (w Szwajcarii ;P )

http://allegro.pl/vestax-pdx2000-i3286612707.html" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow to jest chyba mkII za 700 stówek. na tym sprzęcie były grane mistrzostwa świata w scratchu. za tą cenę to okazja świetna. dla producenta lepszy niż technics bo ma większy zakres kontroli pitch no i revers plus kilka innych bajerków jak kontrola czasu startu i zatrzymywania (brzmi to naprawdę kozacko).
wkładka za grosze http://allegro.pl/shure-m-44-mbkultowa- ... 90689.html" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow praktycznie nowa
Ostatnio zmieniony 08 cze 2013, 16:55 przez dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: połączyłem posty
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

Nie do końca mówimy o tym samym, ale wiem o co ci chodzi, niemniej za jakość dźwięku w dalszym ciągu odpowiada wkładka. Co nie zmienia faktu, że tak jak mówisz - pitch lepiej zmieniać "analogowo" na gramcu a nie cyfrowo na samplerze.
wolfset

zgadzam się w każdym procencie z twoimi słowami :) oj jak by mi się przydał audiofilska wkładka za dwa tysiaki z porzadną porcją diamentu na igle :D niestety puki co brak kasy nawet na mpc :/ na szczęście to już ostatni tydzień bezrobocia ;)
Ende
Pad10

sumiko ma audiofilskie wkładki za około 70tyś :P
Awatar użytkownika
b0b
Pad7

pietruh pisze:to ja bym musiał chyba dzieci sprzedawać na giełdzie cyganom żeby zarobić tysiaka... "_
zakręć się tam gdzieś koło przedszkola i jazda!
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

b0b pisze:
pietruh pisze:to ja bym musiał chyba dzieci sprzedawać na giełdzie cyganom żeby zarobić tysiaka... "_
zakręć się tam gdzieś koło przedszkola i jazda!
ahahaha mistrz :) w Norwegii słyszałem, że dzieci zimą w wózkach śpią niepilnowane na dworze... to tam byś miał dobry ruch, tylko jak przetransportować taką brygadę do cyganów w Polsce :D
Awatar użytkownika
pietruh
Pad12

a jak cyganie transportują? W tirach! ><
We can play in the graveyard
Dream about joining in
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

to cyganów transportują w tirach
[youtube][/youtube]
ODPOWIEDZ