Ja tak jak kolega jako pierwszego poleciłbym ci Technicsa 1200/1210 używany spokojnie zmieści się w twoim budżecie. Osobiście najbardziej lubię grać na tych Technicsach, jednak jest to kwestia indywidualnego odczucia. Mój kolega np. preferuje Stantony 150, a jeszcze inni powiedzą ci, że VESTAX to jest to. Moim zdaniem to chyba zależy od tego na czym się nauczyłeś tak naprawdę i do którego gramofony masz rękę przyzwyczajoną.
Co do mikserów to Vestax, Ecler , Pioneer, na tych możesz spokojnie skreczować jak mają ostre cięcie, Rane to raczej nie znajdziesz w tym przedziale cenowym, chyba że kupisz sam mikser

Nie polecam Behringera mikserów, sam na takim zaczynałem ale szybko zmieniłem, może i spełni funkcję miksera za 300zł ale z cięciem to nie poszalejesz zbyt mocno na takim.
Obecnie mam Ecler'a HAK380 i jestem bardzo zadowolony. Natomiast gramofony mam Technicsy 1210 już z 8 lat, zjeździły masę imprez i śmigają nadal bezbłędnie, szczerze mówiąc to nie lubię grać na żadnych innych, te są idealne